Εμείς ντρεπόμαστε πιο πολύ από εσάς, κύριε Πρόεδρε…

Πέρσι, μετά τα γνωστά γεγονότα με μετανάστες στην Χλώρακα και ειδικά στην Λεμεσό, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συγκάλεσε σύσκεψη στο προεδρικό, στην παρουσία της αρμόδιας Υπουργού Δικαιοσύνης, ‘Αννας Κουκκίδου, και του αρχηγού Αστυνομία, Στ. Παπαθεοδώρου. Με έκδηλη οργή και χτυπώντας το χέρι στο γραφείο, φώναζε, στην παρουσία τηλεοπτικών καμερών, ότι ντρεπόταν για τα έκτροπα και υποδείκνυε ότι «ντροπή θα πρέπει να νοιώθουν και όσοι ήταν υπεύθυνοι». Επισήμανε μάλιστα με απογοήτευση ότι «δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους πολίτες μας, δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους τουρίστες που έρχονται σε

αυτή τη χώρα». Λογικά, οι πολίτες ανέμεναν να συμβούν δύο τινά:

Ή ο Ν. Χριστοδουλίδης θα απέλυε αυθωρεί και την Κουκκίδου και τον Παπαθεοδώρου ως άμεσα υπεύθυνους. Ή, Κουκκίδου και Παπαθεοδώρου θα υπέβαλλαν αυτοστιγμεί τις παραιτήσεις τους για λόγους τουλάχιστον αξιοπρέπειας. Ουδέν έγινε! Τι κωμικό παρατηρήθηκε στη συνέχεια; Ο Πρόεδρος επέτρεψε σε παρατρεχάμενους του να διαδίδουν ότι για μέρες ήταν σε αναζήτηση νέου Αρχηγού της Δύναμης. Προσέγγισε διάφορους αλλ’ όλοι απέρριψαν την πρότασή του.

Στο τέλος, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, υποχρεώθηκε να ανεχτεί τον, κατά την αντίληψη του, ανίκανο αρχηγό της Αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος φαίνεται και λέγεται ότι ντρέπεται για την καλπάζουσα και ασυγκράτητη, πλέον, διαφθορά που έχει σαπίσει τα πάντα και τους πάντες, διότι τώρα έχει ιδίαν και προσωπική αντίληψη και γνώση. Ντρέπεται για την Παιδεία που δεν ανταποκρίνεται στις εξαγγελίες του. Ντρέπεται τώρα για την Υγεία. Μπορεί να ντρέπεται για την Δικαιοσύνη μετά την υπόθεση Θανάση. Προπάντων, φαίνεται να οργίζεται για όσα σκανδαλώδη του άφησε κληρονομιά ο πολιτικός μέντοράς του, Ν. Αναστασιάδης και καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Να απαριθμήσουμε μόνο τρεις περιπτώσεις:

>Πρώτον, ο σταθμός φυσικού αερίου στο Βασιλικό, που δόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και με επιμονή Αναστασιάδη στους Κινέζους, μάλλον δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Η διαμάχη μεταξύ της κινεζικής εταιρείας και της Κυβέρνησης μπορεί να στοιχίσει στο κράτος – και σε μας τους φορολογούμενους – πάνω από 700 εκ.

>Δεύτερον, το mega-project για την μαρίνα της Λάρνακας, ύψους 1,5 δισεκ. αποδεικνύεται μάλλον μία χρωματιστή φούσκα, πάλι με ζημιά του κράτους.

>Τρίτον, ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβ. Νεοφύτου, αίφνης ξεσπάθωσε κατά της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδος και χαρακτηρίζει το έργο ως το «μεγαλύτερο σκάνδαλο» από κτήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Πάφιος πολιτικάντης, με μνήμη χρυσόψαρου, κάμνει τον ανήξερο και τον εξωγήινο και δεν θυμάται ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ υπέγραψε την σχετική συμφωνία, με τις ευλογίες και την χρηματοδότηση της ΕΕ.


Προχτές, μετά από επίσκεψή του στο νοσοκομείο Τροόδους, ο Πρόεδρος πάλι εξεμάνη και δήλωσε ότι ντρέπεται, ξανά! Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι, ντρέπεται που ρωτά γιατί να χρειαστεί προεδρική παρέμβαση για να αλλαχθεί ένα κρεβάτι, δύο αποχωρητήρια και ένας φούρνος στο περιφερειακό νοσοκομείο Τροόδους, ο Ν. Χριστοδουλίδης είπε: «Και εγώ ντρέπομαι, που χρειάστηκε να γίνει αυτή η παρέμβαση και που χρειάζεται να γίνεται σε πολλές των περιπτώσεων.Είναι όλες αυτές οι διαδικασίες που πρέπει να αλλάξουν». Γιατί δεν αλλάζουν; Πότε θα αλλάξουν; Ποιος θα τις αλλάξει;

Απορούμε: Μετά από τόσες… ντροπές, ο Ν. Χριστοδουλίδης συνειδητοποιεί ότι είναι Πρόεδρος και όχι επικοινωνιακός διαχειριστής αναξιοτήτων και ανικανοτήτων; Αντιλαμβάνεται ότι η προεκλογική περίοδος τέλειωσε πριν ενάμισι χρόνο και ότι τώρα είναι Πρόεδρος; Ο λαός τον εξέλεξε για να κυβερνήσει και

ΟΧΙ για να διαπιστώνει απλώς τη σαθρότητα και την ανεπάρκεια του συστήματος και να ντρέπεται εξανιστάμενος.

>Κυβερνώ, σημαίνει διοικώ υπεύθυνα το κράτος, κατ΄εντολήν του λαού, διαχειρίζομαι, ελέγχω, κατευθύνω την εκτελεστική εξουσία και παίρνω αποφάσεις προς το δημόσιο συμφέρον και την ευημερία των πολιτών.

ΓΙΑΤΙ έπρεπε να παρέμβει ο Πρόεδρος για να τοποθετηθούν ένα κρεβάτι, δύο τουαλέτες και ένας φούρνος στο περιφερειακό νοσοκομείο Τροόδους; Υπάρχει κράτος; Υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες; Και οι καθ’ ύλην υπεύθυνοι, παχυλά αμειβόμενοι αλλ’ εξίσου παχυλά ανευθυνοϋπεύθυνοι γιατί δεν έπραξαν τα δέοντα και έγκαιρα; Είναι δουλειά ενός Προέδρου του κράτους να ασχολείται με κρεβάτια, τουαλέτες και φούρνους;

Ο διευθυντής του νοσοκομείου γιατί ολιγώρησε; Ο ΟΚΥΠΥ πού χάθηκε; Ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας, αγρόν ηγόρασε; Όσοι ηγούνται υπηρεσιών και υπουργείων είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ των πράξεων ή της απραξίας τους. Λογοδοτούν; Ποτέ! Τιμωρούνται; Ποτέ! Εκδιώκονται; Ποτέ και κανείς! Απολύονται; Ούτε κατά διάνοιαν, διότι είναι μελλοντικοί ψήφοι ή έχουν κομματικές πλάτες. Υφίστανται τα επίχειρα της αναξιότητας και της ανικανότητάς τους; Όχι, βέβαια. Προάγονται!

Δεν ισχυριζόμαστε ότι για την ανεπάρκεια και την ανευθυνότητα δημοσίων λειτουργών και προϊσταμένων κρίσιμων υπηρεσιών ευθύνεται ο νυν Πρόεδρος, διότι παρέλαβε ένα διαλυμένο και σάπιο κράτος. Επειδή, όμως, κατ’ επανάληψη ντρέπεται για τα χάλια σε τομείς της δημόσιας διοίκησης, τι αναμένει; Δεν έχει καταλάβει ότι η ατιμωρησία εκτρέφει την ασυδοσία, η ασυδοσία εκτρέφει το θράσος, το θράσος εκτρέφει την καταστροφή και την κατάρρευση ενός κράτους, του οποίου οι ιθύνοντες δεν εννοούν να καταλάβουν τι σημαίνει ΕΥΘΥΝΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ στους πολίτες, ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ;

Ο Πρόεδρος δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι στον Κυπραίο δεν περνούν ευγένειες, συστάσεις και υποδείξεις; Αντί να φλυαρείτε, κύριε Πρόεδρε, και να επαναλαμβάνετε τα αυτονόητα, μήπως ήρθε η ώρα να αρπάξετε έναν βούρδουλα και να αρχίστε τις βουρδουλιές; Μόνον έτσι θα συνέλθουν πολλοί ανευθυνοϋπεύθυνοι που, ξανά, σας κάνουν να ντρέπεστε.

Εμείς, να δείτε πόσο αγανακτισμένοι, οργισμένοι και απελπισμένοι είμαστε για ένα κράτος, του οποίου οι ηγήτορες είναι σπιθαμιαίες οντότητες, που δεν τολμούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ, επιτέλους και το κράτος και τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον.

Εμείς, να δείτε πόσο πολύ ντρεπόμαστε και οργιζόμαστε για ένα κράτος, στο οποίο τίποτε σχεδόν δεν λειτουργεί. Τίποτε σχεδόν δεν γίνεται στην ώρα του. Τίποτε σχεδόν δεν σχεδιάζεται και υλοποιείται σωστά. Τίποτε σχεδόν δεν προβλέπεται. Τίποτε σχεδόν δεν μελετάται με προοπτική στον χρόνο και με γνώμονα μόνο το συμφέρον του τόπου. Και ΟΧΙ κομμάτων, πολιτικάντηδων, επιχειρηματιών, ντιβέλοπερς, επενδυτών.

Εμείς, να δείτε πόσο πολύ ντρεπόμαστε και οργιζόμαστε που μας φορτώνετε με τα ασήκωτα βάρη της ασωτίας, της ανικανότητας, της απρέπειας και της ανεπάρκειας ανθρώπων, στους οποίους εμπιστευτήκατε τη σοβαρή, αξιόπιστη, έντιμη, αξιοπρεπή, υπεύθυνη λειτουργία του κράτους, στην υπηρεσία του πολίτη, όπως ορθά επισημαίνετε. Και δεν λογοδοτεί κανένας! Δεν τιμωρείται κανένας!
Από εσάς, κύριε Πρόεδρε, δεν ζητάμε τίποτε άλλο παρά να υλοποιήσετε τις προεκλογικές δεσμεύσεις σας που, μάλλον, τις έχετε ξεχάσει. Θα αντιδράσετε, επιτέλους, πέρα από φλύαρες δηλώσεις, που δεν καταλήγουν πουθενά; Θα ανακόψετε την πορεία προς την διάλυση; Θα πετσοκόψετε τους άχρηστους, τους ανίκανους, τους ανάξιους, τους λυμεώνες του δημόσιου πλούτου και τους σατραπίσκους της Δημ. Υπηρεσίας; Τολμάτε; Ή να προσευχόμαστε και να ελπίζουμε μόνο στην εξ ύψους βοήθεια;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμείς, Πρόεδρε…,emeis, proedre…