Ελληνική: Οι μετοχές EBRD μείωσαν το ποσοστό της Wargaming

Στο 24,80% μειώθηκε το ποσοστό συμμετοχής της Wargaming Group Limited στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας, λόγω της έκδοσης από την Τράπεζα νέων συνήθων μετοχών που παραχωρήθηκε στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική

Τράπεζα, μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, το ποσοστό συμμετοχής της Wargaming Group Limited μειώθηκε στο 24,80%, από 26,21%. Η Wargaming κατέχει 49.213.490 μετοχές της Ελληνικής.

Σε άλλη ανακοίνωση η Ελληνική Τράπεζα αναφέρει ότι σε συνέχεια της ανακοίνωσης της στις 24 Σεπτεμβρίου του 2015 αναφορικά με την απόφαση του ΔΣ της Τράπεζας για σύναψη συμφωνίας με την EBRD για απόκτηση κεφαλαίου, στις 12 Οκτωβρίου έχουν εκδοθεί και παραχωρηθεί στην EBRD 10.666.666 νέες συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €0,50 εκάστη, σε τιμή έκδοσης €1,875 ανά μετοχή.

Ως αποτέλεσμα η EBRD έχει αποκτήσει 5,38% συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας.

Η Ελληνική Τράπεζα αναφέρει τέλος πως θα υποβάλει αίτηση στις αρμόδιες αρχές για την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και σημειώνει πως η ημερομηνία εισαγωγής των μετοχών προς διαπραγμάτευση θα ανακοινωθεί μετά τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα