Ελληνικά Πετρέλαια: Ολοκληρώθηκε το 1ο στάδιο της εκπαίδευσης χειριστών Drones

Τα drones τίθενται σε επιχειρησιακή λειτουργία για την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών

Λευκωσία 13 Δεκεμβρίου 2021 – Ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για την εξοικείωση και τον άρτιο χειρισμό του εξοπλισμού που προσέφερε η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κύπρου (ΕΚΟ), παρακολούθησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου,

με στόχο να τεθούν όσο το δυνατόν συντομότερα σε επιχειρησιακή λειτουργία τα δύο υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), που αναμένεται να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στις προσπάθειες για πρόληψη και διαχείριση δασικών πυρκαγιών.

Η συγκεκριμένη δωρεά για την κάλυψη αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος, ξεπέρασε τα 40 χιλιάδες ευρώ και εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων κοινωνικής εταιρικής ευθύνης που υλοποιεί ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Κατά τη διάρκεια του ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης οι ειδικοί δίδαξαν στους πυροσβέστες να αξιοποιούν τις πολλαπλές δυνατότητες των drones, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους που τα καθιστούν ιδανικά τόσο για την αποτροπή, όσο και για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευόμενοι έμαθαν σε ελάχιστο χρόνο, τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές ώστε να επεμβαίνουν με τα drones εκεί όπου υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, που περιλαμβάνει το πρακτικό κομμάτι σε συνθήκες εξομοίωσης και θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, οι Πυροσβέστες θα έχουν πιστοποιηθεί με το απαραίτητο δίπλωμα που θα τους επιτρέπει να χειρίζονται με επάρκεια τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τα δύο drones έχουν ήδη ενσωματωθεί στον βασικό εξοπλισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και στα επιχειρησιακά σχέδια έκτακτης αντιμετώπισης των μετώπων πυρκαγιάς. Με τις δυνατότητες χαρτογράφησης και παρακολούθησης από απόσταση, παρέχουν σε πραγματικό χρόνο αναγκαίες πληροφορίες προς τα μέλη του Σώματος που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Με τον τρόπο αυτό, πολλαπλασιάζουν την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων κατάσβεσης.

Τόσο στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην ορεινή Λεμεσό, καθώς και σε προηγούμενες περιπτώσεις, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δανειζόταν Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη από άλλες υπηρεσίες. Έχοντας πλέον το δικό της εξοπλισμό, βελτιώνει καθοριστικά τις επιχειρησιακές της δυνατότητες.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να ίπτανται στο σημείο της φωτιάς ακόμα και σε συνθήκες πυκνού καπνού, να συλλέγουν δεδομένα με ακρίβεια και να τα στέλνουν με ταχύτητα στους πυροσβέστες. Η κάμερα μπορεί να τεθεί και σε νυχτερινή λειτουργία, να μεγεθύνει και να παρουσιάσει με ακρίβεια τα κρίσιμα δεδομένα, ώστε να περιοριστεί το εύρος της φωτιάς και να διαφυλάξει ζωές που κινδυνεύουν, είτε πρόκειται για κατοίκους της περιοχής, είτε για μονάδες που επιχειρούν στο μέτωπο.

Σχετικά με την Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Ltd (ΕΚΟ)

Η Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Ltd. είναι κατά 100% θυγατρική του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια. Δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου, με το γνωστό σήμα ΕΚΟ, κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η συνεισφορά της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην εταιρία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρίες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ.

Σχετικά με τον Όμιλο Εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κατατάσσεται στις 100 μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρίες παγκοσμίως και πρωταγωνιστεί στις ενεργειακές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με κύκλο εργασιών περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ, έδρα την Ελλάδα και δραστηριότητες σε έξι χώρες της ευρύτερης περιοχής. H σταδιακή μετεξέλιξη του από πετρελαϊκή σε ενεργειακή δύναμη συνοδεύεται από διεθνείς δραστηριότητες, επεκτάσεις και συμμαχίες, αλλά και από ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με επιλεγμένες κερδοφόρες επενδύσεις σε νέους τομείς. Οι υπηρεσίες του Ομίλου είναι: διύλιση, εφοδιασμός και εμπορία πετρελαιοειδών, λιανική εμπορία πετρελαιοειδών, παραγωγή και εμπορία πετροχημικών, έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, παραγωγή ενέργειας και φυσικό αέριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελληνικά Πετρέλαια, Ολοκληρώθηκε, Drones,ellinika petrelaia, oloklirothike, Drones