Έλληνας Υπ. Υγείας για κορωνοϊό: Δεν αποκλείεται να έρθει στη χώρα

Στην εκτίμηση ότι ο κορωνοϊός δεν αποκλείεται να φτάσει στην Ελλάδα, προχώρησε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας όμως ότι υπάρχει ετοιμότητα για την αντιμετώπισή του.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κορονοϊού και στην χώρα μας, όμως, είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει τέτοιο περιστατικό να αντιμετωπιστεί και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι κάθε νοσοκομείο της χώρας έχει λάβει

εντολές για την αντιμετώπιση κρούσματος κορωνοϊού.

Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερωθεί για τα μέτρα πρόληψης.

Ο κ. Κικίλιας συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες και τόνισε ότι το υπουργείο θα ανακοινώσει άμεσα εάν υπάρξει κρούσμα στη χώρα.

Ο ίδιος δεν μπόρεσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο κορωνοϊός να φτάσει στην Ελλάδα, καθώς επικαλέστηκε τους επιστήμονες οι οποίοι με βάση τον νόμο των πιθανοτήτων, λένε ότι ενδέχεται να φτάσει και στη χώρα.

Αποκάλυψε, τέλος, ότι έγινε συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών ώστε από τη Δευτέρα να διατεθούν ακόμη 43 κρεβάτια σε ΜΕΘ.

Σε ανάλογη εκτίμηση με τον Βασίλη Κικίλια είχε προχωρήσει εξάλλου και ο Σωτήρης Τσιόδρας, λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό.

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε κρούσμα του ιού, αλλά αναμένεται τις επόμενες μέρες να αντιμετωπίσουμε κάποιο κρούσμα. Είναι πάρα πολύ πιθανό με βάση την παγκόσμια εξάπλωση του ιού», δήλωσε.

Όπως τόνισε, αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων».

Ο ίδιος έδωσε συμβουλές για την αποφυγή μετάδοσης των ιών: Συνέστησε καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα, χρήση αντισηπτικού, αλλά και να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα