Ελλάδα:Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην υπουργό Υγείας Δημήτρη Κρεμαστινό (vid)

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός έφυγε από την ζωή την Παρασκευή, σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από πολυήμερη μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του - την Ρόδο - έγινε η κηδεία του πρώην υπουργού και επιφανή ιατρού, Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Παρασκευή, σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από πολυήμερη «μάχη» με τον κορωνοϊό.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, ενώ η ταφή της σορού έγινε στο κεντρικό νεκροταφείο του Νησιού των Ιπποτών.

Εξαιτίας των αυστηρών

μέτρων για τον κορωνοϊό, το «παρών» στο τελευταίο αντίο δόθηκε από ελάχιστα άτομα, κυρίως συγγενείς και φίλους του διακεκριμένου επιστήμονα και πολιτικού.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός εισήχθη στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στις 26 Μαρτίου, όπου νοσηλεύτηκε για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα.

Ο θάνατός του προκάλεσε θλίψη στον πολιτικό κόσμο, τον κλάδο της ιατρικής, τους πολίτες της Ρόδου, αλλά και το ευρύτερο κοινό.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός γεννήθηκε την 1η Μαΐου του 1942 στην Χάλκη Δωδεκανήσου και μεγάλωσε στον Αρχάγγελο Ρόδου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, ενώ διετέλεσε διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς και διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Υπήρξε πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974, ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπήρξε προσωπικός ιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο είχε στενή σχέση.

Στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1993 - 1996), διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας, ενώ από το 2000 ως το 2004 εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη το 2009 και ήταν βουλευτής μέχρι το 2019. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς και αντιπρόεδρός της.

Διαβάστε ακόμη: 

Κύπρος: Για πρώτη φορά - Ένα θετικό κρούσμα

Ελλάδα: 19 νέα κρούσματα, ένας ακόμη θάνατος

Καλεί τα μέλη της να μην μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία, η ΟΕΛΜΕΚ

Πηγή: Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα