Ελλάδα:Πώς θα λειτουργήσουν 515 οργανωμένες παραλίες-Αποστάσεις και πρόστιμα

‘Έτοιμες οι οργανωμένες παραλίες στην να υποδεχθούν πολίτες. Από νωρίς το πρωί χθες γίνονταν πυρετώδεις προετοιμασίες, με ομπρέλες και ξαπλώστρες να τηρούν τις  προβλεπόμενες αποστάσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με Ελλαδικά ΜΜΕ τυχόν παραβάτες θα έρθουν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα, τα οποία μπορεί να φτάσουν και τις 20.000 ευρώ, ενώ θα μπει λουκέτο στην επιχείρηση για ένα μήνα.

Από τις 8 αύριο το πρωί, που θα ανοίξουν οι 515 οργανωμένες παραλίες, θα λειτουργούν με νέους όρους και κανόνες:

– Σε ελεγχόμενες

ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων. Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ.

– Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση 1 μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.

– Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

– Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

– Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ) λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away).
– Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος.

Πρόκειται για αυστηρά μέτρα, που θα φέρουν ποινές σε όσους δεν συμμορφωθούν με τις οδηγίες. Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας της χώρας Νίκος Χαρδαλιάς, τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 5.000-20.000 ευρώ ενώ προβλέπεται και η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 30 ημέρες. Σε περίπτωση που σημειωθεί δεύτερη παράβαση, το πρόστιμο τριπλασιάζεται και θα επιβάλλεται αναστολή της επιχείρησης για 90 ημέρες.

ΠΗΓΗ:Ελεύθερος Τύπος
 

Keywords
Τυχαία Θέματα