Ελλάδα: Στα άκρα η κατάσταση με τις τηλεοπτικές άδειες

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τη διαδικασία αδειοδότησης των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στην Ελλάδα, η οποία -ως ένα βαθμό πλέον- περνά και στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ελληνικής Βουλής κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον διαγωνισμό στον Άρειο Πάγο. Η μηνυτήρια αναφορά καλύπτει όλα τα στάδια του διαγωνισμού,

από τη διενέργειά του, τον τρόπο διενέργειάς του μέχρι τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες των υποψηφίων που διεκδίκησαν τις τηλεοπτικές άδειες και όσων τελικά τις πήραν.

Στη Δικαιοσύνη, όμως, προσέφυγε σήμερα και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου κατά της 5μελούς επιτροπής που έλεγξε τα Πόθεν Έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου που υπέγραψε το σχετικό πρακτικό που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή.

Στη μηνυτήρια αναφορά περιλαμβάνονται στοιχεία για το Πόθεν Έσχες του ενός υπερθεματιστή κ. Καλογρίτσα, το οποίο, κατά τον τηλεοπτικό σταθμό, καταδεικνύουν ότι ελέγχθηκε πλημμελώς.

Από την πλευρά του, πάντως, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣKAΪ κατέθεσε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, την πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότησή του, ύψους 14.533.333 ευρώ, καθώς επίσης και όλα τα σχετικά παραστατικά. Όπως διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού, ο ΣKAΪ κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος ως οριστικός υπερθεματιστής του διαγωνισμού. Πρόκειται για τον πρώτο υπερθεματιστή, και προς το παρόν, μοναδικό που καταθέτει την πρώτη δόση του τιμήματος για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, από την πλευρά της, έχει διαμηνύσει ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί κανένας υπερθεματιστής και ότι όποιος αποδειχτεί ότι δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί και απαιτούνται με βάση και τον νόμο, δεν θα πάρει τελικά την άδεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα