Ελλάδα: Με μουσικές, λύρες και δώρα υποδέχτηκαν τους τουρίστες

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τον τουρισμό από σήμερα στην Ελλάδα, καθώς η χώρα άνοιξε τα σύνορά της για τους τουρίστες,  οι οποίοι ήδη από το πρωί άρχισαν να καταφτάνουν τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε αρκετούς τουριστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για σήμερα είναι προγραμματισμένες 235 διεθνείς πτήσεις. Αναλυτικά, για το αεροδρόμιο Αθήνας 69 πτήσεις, Κέρκυρας 21, Χανίων 16, Ηρακλείου 54,

Μυκόνου 10, Σαντορίνης 4, Κω 8, Ρόδου 14, Θεσσαλονίκης 23, Σκιάθου 2, Ζακύνθου 5, Ακτίου 2, Καλαμάτας 1, Κεφαλονιάς 2, Πάρου 1, Καρπάθου 1 και Σάμου 2.

Στην Ρόδο, οι πρώτες πτήσεις αφορούσαν τουρίστες από Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Τσεχία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αντιπροσωπεία του δήμου Ρόδου και χορευτικά συγκροτήματα υποδέχονται τους τουρίστες, ενώ θα τους προσφερθούν παραδοσιακά γλυκά και αναμνηστικά δώρα.

Με μουσική υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες και στην Κρήτη. Δύο πυροσβεστικά οχήματα περίμεναν αεροπλάνο από την Γερμανία ενώ έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" υπήρχαν λύρες που υπό τους ήχους της κρητικής μουσικής υποδέχονταν τους επιβάτες της πτήσης. 

Έφτασαν και στην Κω οι πρώτοι τουρίστες, δύο μέρες μετά την άφιξη του πρώτου charter από τη Γερμανία στο οποίο επέβαιναν περίπου 170 Γερμανοί γιατροί, νοσηλευτές κλπ, οι οποίοι έδωσαν μάχη όντας στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα φιλοξενηθούν στο ελληνικό νησί. 

Οι πρώτες πτήσεις από Γερμανία κατέβασαν τροχούς στο Ι. Καποδίστριας στις 9 π.μ. Condor Φρανκφούρτη &Wizzair Βουδαπέστη και 9.50: Condor Ντίσελντορφ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Keywords
Τυχαία Θέματα