Ελλάδα: Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες της Super League για δύο μήνες

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμέτωπιση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι για δύο μήνες, έως 12 Φεβρουαρίου θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι αγώνες της Super League 1.

Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β της superleague

2, οι οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες παε της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας.

Εκδίδεται την Δευτέρα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με άμεση εφαρμογή, η οποία θα προβλέπει παράλληλα ότι με έκδοση ΚΥΑ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του αναπληρωτή υπουργού αθλητισμού το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνας των ελληνικών ομάδων.

Την Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ζητήσουν την αναβάθμιση της έρευνας για τα περιστατικά οπαδικής βίας έτσι ώστε να αναζητηθεί εάν υπάρχει δράση εγκληματικών συμμοριών.

Ο κ. Μαρινάκης είπε πως η Ελληνική Αστυνομία έχει αυξήσει την παρουσία της στα γήπεδα και σημείωσε με έμφαση πως «δεν θα πληρώνουν οι αθλητές, οι φίλαθλοι και οι πολίτες την οπαδική βία».

Οι ανακοινώσεις έρχονται μετά το νέο περιστατικό με άγρια επεισόδια το βράδυ της Πέμπτης στου Ρέντη, όπου ένας 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας.

Διαβάστε επίσης:

Ποινική δίωξη 18χρονου για τη δολοφονική επίθεση σε αστυνομικό–Οι κατηγορίες

Ελλάδα: Πάνω από 10 ναυτικές φωτοβολίδες έριξαν στους αστυνομικούς

Πηγή: Euronews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα