Ελλάδα: Κανένας νεκρός, 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

Κανένας νέος θάνατος από κορωνοϊό δεν καταγράφηκε σήμερα στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι κανένας νέος θάνατος από κορωνοϊό δεν καταγράφηκε στην Ελλάδα, τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο ίδιος ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα,

με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 2.642. Από όσους νόσησαν, το 55,4% είναι άνδρες, ενώ 1.317 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμενοι νοσηλεύονται 35 άνθρωποι. Η διάμεση ηλικία αυτών είναι 76 έτη. Οκτώ είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Από τις ΜΕΘ εξιτήριο έχουν πάρει 81 άνθρωποι.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στην Ελλάδα ανέρχονται σε 146.

Τι είπε για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε νέα μελέτη για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που διεξάγεται στις ΗΠΑ.

«Χτες άρχισε μελέτη εμβολίου στις ΗΠΑ, που βασίζεται messanger RNA. Είναι μια πρωτοπόρα τεχνική κατασκευής εμβολίων. Με αυτή την τεχνική δίνονται οδηγίες στα κύτταρα του εμβολιασμένου ανθρώπου για το πώς θα κατασκευάσει πρωτεΐνες που μοιάζουν, αλλά δεν είναι ο ιός. Έτσι το εμβόλιο οδηγεί στην παραγωγή σε κάτι που μοιάζει με την άκανθα του ιού, κάποιον ψευτο-ιό. Δεν αρρωσταίνεις, αλλά φτιάχνεις αντισώματα που καταπολεμούν τον πραγματικό ιό», εξήγησε ο λοιμωξιολόγος.
Συνεχίζοντας, ο κ. Τσιόδρας κάλεσε τον κόσμο να επαγρυπνεί, κάνοντας λόγο για «ψέματα» και «fake news» που μας στενοχωρούν αλλά «δεν μας αγγίζουν».

«Να είμαστε με αυξημένη επαγρύπνηση στην αλήθεια που αφορά τον ίο κι όχι σε ψέματα που μας στεναχωρούν λίγο στην αρχή σαν τσίμπημα εμβολίου, αλλά γεννούμε αντισώματα και δεν μας αγγίζουν. Δεν κοιτάμε τα fake news, δεν προσηλωνόμαστε στα social media, αλλά στην επιστήμη. Αναζητούμε την αλήθεια που θα μας ελευθερώσει από τον ιό».
Πρόσθεσε ότι όλο αυτό το διάστημα, «εμείς υιοθετούμε τις εισηγήσεις επιτροπής 26 ατόμων».

Προειδοποίηση Τσιόδρα για το κάπνισμα

Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε επίσης στο κάπνισμα και τη σχέση του με τον κορωνοϊό κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για έρευνα στη Γαλλία που έδειξε ότι η νικοτίνη προσφέρει προστασία.

«Σε κάτι τέτοια δημοσιεύματα αναφέρομαι όταν μιλάω για fake news», παρατήρησε.
Επισήμανε ότι υπήρξε μία επιδημιολογική μελέτη που έδειξε ότι οι καπνιστές έχουν κάποια αντίσταση, ωστόσο, από την άλλη μεριά «όλοι γνωρίζουμε ότι η νικοτίνη είναι βλαβερή ουσία για πνεύμονες, προκαλεί στεφανιαία νοσήματα».

Όπως είπε η μελέτη στη Γαλλία έδειξε ότι το κάπνισμα δεν λειτουργούσε επιβαρυντικά, μελέτη στις ΗΠΑ έδειξε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Συνέστησε «να περιμένουμε τα δεδομένα, για μένα τα δεδομένα είναι ότι σαφώς το κάπνισμα λειτουργεί επιβαρυντικά για να αναπτύξει κανείς νοσήματα» εκτιμώντας ότι είναι πιθανό η μελέτη των ΗΠΑ να έχει ορθότερο αποτέλεσμα. 

Διαβάστε ακόμη: 

Οι ανακοινώσεις του Υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό στην Κύπρο

Βίντεο: Ελληνικό Mirage καταδιώκει τουρκικό F-16 στο Αιγαίο - «Τον έχω»

Πηγή: Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα