Ελλάδα: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας στο προεδρικό Μέγαρο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, πριν ξεκινήσει η τελετή,  βρέθηκε η παραίτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη από τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας πριν καλά καλά αναλάβει μετά τη σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί αποστασίας. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, την Πολιτική Προστασία αναλαμβάνει –μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος του- ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη,

Τάκης Θεοδωρικάκος και τον συντονισμό θα έχει ο γενικός γραμματέας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξέδωσε μια ανακοίνωση, στην οποία περιέγραψε το παρασκήνιο πίσω από την υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη και ανέφερε ότι τελικά απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων.

«Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτάχθηκε στο κόμμα του και υπαναχώρησε στο κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα. Κρίμα για την υστεροφημία του».

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε «αξιοθρήνητο» το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποίησε με τόσο χυδαίο τρόπο ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να συμβολίσει την εθνική συνεννόηση.

«Τορπίλισε έτσι  και μία μεγάλη πρωτοβουλία συναίνεσης σε ένα τομέα πολιτικής χωρίς κομματικό χρώμα, αφού έχει ως πρώτο μέλημα την προστασίας της υπέρτατης αξίας, της ανθρώπινης ζωής. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μόνο τον διχασμό. Και το απέδειξε υπεράνω πάσης αμφιβολίας και πάλι σήμερα», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Ο νέος υπουργός Υγείας έστειλε ισχυρό μήνυμα στους αντιεμβολιαστές καλώντας παράλληλα όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Εγώ που έχω περάσει πολύ χρόνο μέσα στη ΜΕΘ και ξέρω πόσο δύσκλολο είναι, στέκομαι στο πλάι όλων των οικογενειών που έχουν τους ανθρώπους τους μέσα στις ΜΕΘ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα: Το νέο κυβερνητικό σχήμα Μητσοτάκη - Όλες οι αλλαγές στα υπουργεία

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα