Ελλάδα: Αποδέχεται η κυβέρνηση την πρόταση δυσπιστίας, ξεκινά η διαδικασία

Αποδέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την σχετική διαδικασία να ξεκινά σήμερα, στις 6 το απόγευμα. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα, μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, κατά την οποία ανακοίνωσε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, τον λόγο πήρε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος

και δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται την θεσμική πρόκληση.

Ο κ. Γεραπετρίτης ξεκίνησε με μια παραπομπή στον Λυσία, περιγράφοντας την πρόταση δυσπιστίας ως κίνηση που ευνοεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση, καθώς, όπως εκτίμησε, θα επιτρέψει την σύγκριση της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Αλέξης Τσίπρας: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Είναι μεγάλη η ευκαιρία που μας δίνετε και σας ευγνωμονούμε, γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε στις υποθέσεις τις οποίες έχουμε», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης, παραπέμποντας στον Λυσία. 

«Θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών και να δούμε πράγματι εάν η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει όλα αυτά τα δεινά για τα οποία την μέμφεστε ή αν στην πραγματικότητα έχει επιτελέσει αυτό για το οποίο έλαβε την εντολή από τον ελληνικό λαό. Και ευτυχώς, είναι νωπές οι δύο διακυβερνήσεις και η αντιπαράθεση θα είναι πολύ προφανής», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι σπεύδει να απονείμει κατηγορητήρια. Προσάπτοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει δύο ειδικά δικαστήρια για χειραγώγηση» και ότι «σήμερα αποκαλύπτεται ότι είχε χρήση και γνώση εκείνων οι οποίοι ήταν εγκληματική οργάνωση και τους φορούσε κουκούλες λέγοντάς τους "Μάξιμους"»,  ο κ. Γεραπετρίτης, είπε ότι «ένοχος ένοχον ου ποιεί».

«Υπάρχουν, πράγματι, κάποιες κρίσιμες στιγμές. Και αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν θα την αποφύγετε, θέλοντας και μη. Διότι θα είναι οι επόμενες εκλογές, οι οποίες έρχονται και θα τις υποστείτε», κατέληξε ο Υπουργός Επικρατείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα