Ελλάδα: 26 θάνατοι και 698 κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα είναι 698, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 172824 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.9% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 26, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6152 θάνατοι.

Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

«Τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες»

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, προειδοποίησε για κορύφωση των κρουσμάτων κορωνοϊού μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Ειδικότερα, για την Αττική, θα υπάρξει άνοδος των κρουσμάτων με την αύξηση των τεστ, ενώ μετά από μία εβδομάδα θα επέλθει ύφεση, ενώ είναι πιθανό να καταγράφουμε και τον τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

«Στα μέσα αυτής της βδομάδες περιμένουμε να έχουμε την κορύφωση. Δεν νομίζω ότι θα πάει περισσότερο. Ήδη περιμένουμε με την ανάλυση των δειγμάτων των λυμάτων αυτής της εβδομάδας να δούμε κάποια ύφεση. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν μας ευνοούν» τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως χρειάζεται παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική: «θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο, αν έχουμε ως παράδειγμα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο» καθώς η αποσυμπίεση στο σύστημα Υγείας γίνεται πιο αργά από τη μείωση των κρουσμάτων και μπορεί να χρειαστούν ακόμη 15 ημέρες απαγορευτικού.

Διαβάστε επίσης: Η «Μήδεια» φοράει στους εύζωνες κάπες-Στρατιωτικό άγημα στον Άγνωστο Στρατιώτη
 

Πηγή: sputnik.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα