Ελένη Καρβουνάρη: «ΤΟ Σ’ ΑΓΑΠΩ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΤΟ ‘ΧΕΙ ΠΕΙ»

Νηπιαγωγός στο επάγγελμα με μεταπτυχιακό στη Θεολογία, λάτρης του θεάτρου και για χρόνια στη σκηνή να παίζει και να σκηνοθετεί σε ερασιτεχνική βάση, η Ελένη περνά τις μέρες της ζωής της στην Πάφο χωρίς να μπορεί να αποχωριστεί ούτε για μια μέρα τη μουσική, τα βιβλία της και τα παιδιά της, τόσο τα δικά της όσο και αυτά του σχολείου.

Πριν από έναν ακριβώς χρόνο η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανέλαβε την έκδοση της άριστης μεταπτυχιακής της μελέτης με τίτλο «Το εκπαιδευτικό δράμα

ως μέσο θρησκευτικής αγωγής- Σχεδιασμός και εφαρμογή μαθημάτων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας». Φέτος, η Ελένη προχώρησε στην έκδοση ενός παραμυθιού προσωπικής και κοινωνικής συνειδητοποίησης με τίτλο «ΤΟ Σ’ ΑΓΑΠΩ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΊΣ ΔΕ ΣΤΟ’ ΧΕΙ ΠΕΙ». Στόχος της είναι στον λήθαργο που βρίσκεται ο σημερινός άνθρωπος λόγω της ευμάρειας, των ανέσεων, των απολαύσεων να προβληματιστεί και να στρέψει τα φώτα του στον εσωτερικό του κόσμο, να τον γνωρίσει, να κάνει αυτοκριτική και να θελήσει να βελτιωθεί. Και η Ελένη δε φοβάται να εκθέσει τα κακώς έχοντα της εποχής μας επιλέγοντας να μιλήσει μέσα από παραμύθια, παραμύθια από αυτά που λέγονται «για να κοιμούνται τα παιδιά, αλλά και για να ξυπνάνε οι μεγάλοι».

Ο κύριος Αντώνης Πιλλάς από την Εταιρεία Λογοτεχνών Πάφου έγραψε για το βιβλίο «είναι ένα κείμενο με γερό πυρήνα, καθαρό ιδεολογικό υπόβαθρο και με μια αφηγηματική-εξελικτική γραμμή στο ύφος..Το πεζογράφημα αυτό είναι βασικά ένα παραμύθι, ένα παραμύθι ωστόσο αληθινό, πιο αληθινό κι από την πιο γυμνή και στυγνή πραγματικότητα. Η συγγραφέας μορφοποιεί και υποστασιάζει τα πνευματικά χαρίσματα της ψυχής όσο και τα ελαττώματα και τα πάθη δίνοντας μας τα καθαρά περιγράμματα των συνεπειών τους και τα δραστικά αποτελέσματα τόσο στο ατομικό όσο και στο συλλογικό επίπεδο. Στο έργο αυτό συνδυάζεται δυναμικά και αβίαστα η γερή παιδαγωγική εμπειρία και γνώση με μιαν υποβόσκουσα θεολογική θεώρηση, αλήθεια και θεολογικό βάθος. Στ΄αλήθεια δεν είναι και έυκολο πράγμα να διαπραγματευτείς καλλιτεχνικά το υψηλό θέμα της Αγάπης που είναι η κορωνίδα και η περιεκτική όλων των αρετών».

Μετά από την πρώτη πολύ πετυχημένη παρουσίαση του βιβλίου στην Πάφο, σε μια κατάμεστη κυριολεκτικά από κόσμο αίθουσα, το βιβλίο συνεχίζει το ταξίδι του στη Λευκωσία. O Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου και ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Στροβόλου συνδιοργανώνουν την βιβλιοπαρουσίαση και η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας (Ιφιγενείας 27, Στρόβολος) στις 18Μαϊου και ώρα 7:30 μ.μ. στη Λευκωσία. Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη παρουσίαση καθώς το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Ομότιμος Καθηγητής Θεολογίας ΑΠΘ Ανέστης Κεσελόπουλος και ο λογοτέχνης Αντώνης Πιλλάς. Στο θεατρικό αναλόγιο θα είναι οι ηθοποιοί και εκπαιδευτικοί Πάολα Χατζηλαμπρή και Ηλιάνα Καναρά, ο δικηγόρος και σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας «Δημιουργείν» Ανδρέας Χρίστου και η συγγραφέας Ελένη Καρβουνάρη.

Για όσους επιθυμούν να προμηθευτούν τα βιβλία της συγγραφέως μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί της στο fb Eleni Karvounari ή στη σελίδα της Ελένη Καρβουνάρη#Νηπιαγωγός-Συγγραφέας-Θεολόγος

Keywords
Τυχαία Θέματα