Έλεγχοι σε ΑΗΚ και υποστατικά εταιρειών από ΕΠΑ

Η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) διενήργησε επί τόπου έρευνα στα γραφεία και υποστατικά της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), της Bioland Energy Ltd, της GDL Green Energy Group Ltd και της Μάριος Καραντώνης Λτδ, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης

έρευνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΑ, η έρευνα έγινε στην ΑΗΚ, τις τρεις εταιρείες και όλες τις επιχειρήσεις που ελέγχονται άμεσα ή και έμμεσα από αυτές, για πιθανολογούμενες παραβάσεις άρθρων του Νόμου και της Συνθήκης για την Λειτουργία της ΕΕ.

Οι επί τόπου έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες και συνεχίστηκαν μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Κατά την πραγματοποίηση της έρευνας, η Υπηρεσία της Επιτροπής συνοδεύτηκε από Λειτουργούς της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας και του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής.

Η ΕΠΑ επισημαίνει ότι «η διεξαγωγή έρευνας από μέρους της δεν προδιαγράφει την ενοχή οποιασδήποτε επιχείρησης σε σχέση με παραβάσεις της νομοθεσίας του ανταγωνισμού παρά μόνο προσβλέπει στην συλλογή των απαιτούμενων στοιχείων προς τον σκοπό της διεξαγωγής δέουσας έρευνας, σύμφωνα με τις εξουσίες και αρμοδιότητες της Επιτροπής για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα