Ελεύθερος παιδόφιλος που παρενοχλούσε 14χρονο στη Λευκωσία

Η αναστολή εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης δυόμισι ετών, η οποία επιβλήθηκε σε 32χρονο καθηγητή πληροφορικής από το Κακουργιοδικείο για σεξουαλική εκμετάλλευση 14χρονου μαθητή, επικυρώθηκε και με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ο καθηγητής, σύμφωνα με την «Αλήθεια», παραδέχθηκε ενοχή σε εννέα κατηγορίες που αφορούν σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού, σε τρεις κατηγορίες που αφορούν άγρα παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς και σε μια κατηγορία που αφορά απόπειρα άγρας παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς.

Το Κακουργιοδικείο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ½ ετών, πλην όμως, αποφάσισε να

είναι με αναστολή. Η απόφαση αυτή αποτέλεσε και το αντικείμενο της έφεσης που άσκησε ο Γενικός Εισαγγελέας, υποστηρίζοντας ότι η φυλάκιση θα έπρεπε να ήταν άμεση.

Το Εφετείο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κατά πλειοψηφία, έκρινε πως η απόφαση για αναστολή της επιβληθείσας ποινής ήταν εντός των ορίων της διακριτικής ευχέρειας που μπορούσε να ασκήσει το Κακουργιοδικείο.

Ο μειοψηφήσας δικαστής, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», είχε αντίθετη άποψη, υποδεικνύοντας ότι «η παρούσα υπόθεση παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα, καθότι υπήρχε σχέση δάσκαλου - μαθητή. Ο δάσκαλος έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τον ψυχικό κόσμο του μαθητή και να επιδιώξει την ανάπλαση της προσωπικότητάς του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό τούτο το ιερό, κατά τη γνώμη μου, καθήκον το οποίο ο καταδικασθείς είχε, όχι μόνο δεν το επιτέλεσε, αλλά, αντίθετα, εκμεταλλεύτηκε τη σεξουαλική απειρία και αμάθεια του ανηλίκου, με σκοπό να ικανοποιήσει τις δικές του σεξουαλικές ορέξεις».

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το 2014 η παράξενη συμπεριφορά του 14χρονου, ο οποίος είχε κλειστεί στον εαυτό μένοντας πολλές ώρες κλεισμένος στο δωμάτιό του, κίνησε τις υποψίες της μητέρας του και αποφάσισε να ψάξει το κινητό του γιου της.

Στην εφαρμογή Facebook Messenger ανακάλυψε τα μηνύματα που αντάλλαζαν ο γιος της με τον καθηγητή, στα οποία ο τελευταίος εξέφραζε τις «επιθυμίες» του στο παιδί. Μεταξύ άλλων, τού έγραφε ότι «ήθελε να δει τα γεννητικά του όργανα, ήθελε να εκσπερματώσουν μαζί και ήθελε να τον αγκαλιάσει».

Τότε η μητέρα, έχοντας στα χέρια της τα στοιχεία, κατήγγειλε στην Καταπολέμηση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Λευκωσία και μετά από έρευνα στην οικία του καθηγητή εντόπισαν φωτογραφικό υλικό με τα γεννητικά όργανα του μαθητή. Ο καθηγητής αρνήθηκε τότε τις κατηγορίες που τού αποδίδονταν.

Keywords
Τυχαία Θέματα