ΣΑΠΑ: Ελεύθερος μετά την κατάθεση του ο Μπάφας

Ελεύθερος αφού με τα όσα ανέφερε στην κατάθεση του θα χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ αφέθηκε χθες ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γεώργιος Μπάφας.

Για τις συναντήσεις που είχε με αξιωματούχους με σκοπό να τους δωροδοκήσει ώστε να προωθήσουν την Γερμανική εταιρεία που εκπροσωπούσε και διεκδικούσε την Βιολογική μονάδα Πάφου, μίλησε χθες στην κατάθεση του ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γεώργιος Μπάφας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πολύωρη κατάθεση

του παραδέχθηκε πως έδωσε χρήματα στο Ευτύχιο Μαλληκίδη, περίπου 200 με 300 χιλιάδες Ευρώ, με σκοπό να τα μοιραστεί με τους Φειδία Σαρίκα και Δημοτικό σύμβουλο της ΕΔΕΚ που απεβίωσε.

Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο 73χρονος καθηγητής με τα όσα κατέθεσε επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Ευτύχιου Μαληκκίδη για μίζες χιλιάδων ευρώ καθώς και τις αναφορές του Βέργα και εργολάβου που ανέφεραν πως μίζες λάμβαναν και άλλα άτομα που δεν βρίσκονται κατηγορούμενα για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ

Το πρωί ένας εκ των δικηγόρων του Μπάφα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως :

Ο πελάτης μου κατηγορηματικά διαψεύδει ότι ανέφερε οποιαδήποτε ονόματα που αναφέρεται ότι δήθεν ανέφερε στη Κατάθεσή του (όπως π.χ του βουλευτή κ. Φειδία Σαρίκα του αποβιώσαντος προσώπου). Σε καμία περίπτωση ανέφερε ή πολύ περισσότερο παραδέχθηκε οτιδήποτε που να συνέδεε τα αναφερόμενα πρόσωπα ή να ενίσχυε τη μαρτυρία του κατηγορουμένου Ε. Μαληκκίδη.

Πάντως οι πληροφορίες του σταθμού μας επιμένουν πως χθες ο Μπάφας έδωσε ονόματα και στοιχεία για μίζες που κατέληξαν σε πρόσωπα που βοήθησαν την Γερμανική εταιρεία, που τελικά ανέλαβε την Βιολογική Μονάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα