Χρίστου για κάψιμο σημαίας: Τιμή μας να μας κατηγορεί ο κατακτητής (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η νεολαία μας έκαψε το σύμβολο του κατακτητή», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, απαντώντας στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα κατεχόμενα από το κάψιμο της σημαίας του ψευδοκράτους στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Μιλώντας στην Εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του Σίγμα, ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε στο σύμβολο ντροπής που βλέπουμε καθημερινά στον Πενταδάχτυλο

Ο κατοχικός ηγέτης, όπως είπε, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά αυτό το γεγονός, αφού και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί ανάλογες ενέργειες χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις. «Στα κατεχόμενα υπάρχει προεκλογική περίοδος, ενώ υπάρχει και η επερχόμενη τριμερής στο Βερολίνο όπου ο κ. Ακιντζί θα ζητήσει την αναγνώριση του ψευδοκράτους ως ενός επίσημου κράτους».

Αυτό τον έχουμε δει να το κάνει συνέχεια. Μέσω συμβολικών κινήσεων προσπαθεί να εγκαθιδρύσει το δικό του κράτος», είπε, και έφερε μια σειρά από παραδείγματα στο παρελθόν.

Ερωτηθείς αν η κίνηση αυτή έδωσε αφορμή στο ψευδοκράτος να κατηγορεί την ε/κ πλευρά, ο κ. Χριστου απάντησε: «Σε καμία περίπτωση. Αυτό το απορρίπτουμε. Αντιθέτως, τους έχουμε αφαιρέσει ένα εργαλείο υπό την έννοια ότι οι προθέσεις της νεολαίας του ΕΛΑΜ είναι ξεκάθαρες πριν τη συνάντηση του Βερολίνου.

Ο κ. Χρίστου υπενθύμισε και τον περιβόητο «Νόμο Ακιντζί» που ψήφισαν τα δυο μεγάλα κόμματα στην Βουλή, τονίζοντας πως έχουν «καλομάθει» τον κατοχικό ηγέτη, δίνοντας το μήνυμα ότι αυτό θα συμβαίνει συνεχώς. ΤΟ ΕΛΑΜ δεν είναι ούτε ΔΗΣΥ ούτε ΑΚΕΛ. Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι είναι τίτλος τιμής να μας κατηγορεί ο κατακτητής του τόπου μας».

«Θέλουμε την νεολαία να είναι ενεργή στον αντικατοχικό αγώνα», τόνισε παράλληλα.

Για το Κυπριακό είπε πως η θέση του ΕΛΑΜ είναι το Ενιαίο Κράτος.

«Η λύση ΔΔΟ, αυτήν τη στιγμή και το αμέσως προσεχές διάστημα θα αποδειχτεί ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή». Να μην ξαφνιαστούμε αν η Τουρκία αλλάξει τη βάση συζήτησης του Κυπριακού και θα πρέπει να είμαστε, όπως είπε, προετοιμασμένοι.

Για τα θέματα της άμυνας, είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να στραφεί προς την κατεύθυνση απόκτησης αεροναυτικών δυνάμεων για πολλαπλασιασμό της αποτρεπτικής ισχύος.

Keywords
Τυχαία Θέματα