Εκβιάζει τ/κ ΜΜΕ μέσω Türksat η Άγκυρα

Ολοκληρωτικό έλεγχο ακόμη και στον χώρο των ΜΜΕ και τα όσα μεταδίδουν τα ιδιωτικά κανάλια στα κατεχόμενα επιχειρεί η Άγκυρα

 Την περασμένη Παρασκευή,  οι ιδιωτικοί σταθμοί  του ψευδοκράτους έλαβαν αιφνιδιαστικά ειδοποίηση εκ μέρους του ΒΤΚ από τον τουρκικό δορυφόρο Türksat ότι η μετάδοση των εκπομπών τους θα τερματιζόταν από τις 00:00 την ίδια μέρα, λόγω χρέους που δεν είχε εξοφληθεί.  

Πολλά ιδιωτικά κανάλια του ψευδοκράτους άρχισαν να μεταδίδουν με υπότιτλους, δηλώνοντας ότι  «το BRT ενημερώθηκε ότι οι εκπομπές θα διακοπούν  από τις 00:00» και ότι οι εκπομπές τους θα συνεχιστούν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Οι καναλάρχες στα κατεχόμενα βλέπουν αυτήν την κίνηση ως έναν ακόμη εκβιασμό από την Άγκυρα για πλήρη φίμωση της φωνής των Τ/κ και ευθυγράμμιση της κοινής γνώμης με τις επιταγές της Τουρκίας. 

Πάντως, καθόλου τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί και η επίσκεψη τον περασμένο μήνα στο ψευδοκράτος του Διευθυντή Επικοινωνιών της Τουρκίας,  Φαχρετίν Αλτούν. Στόχος της Τουρκίας είναι η επικοινωνιακή αναβάθμιση του ψευδοκράτους, με στόχο τη διεθνή αναγνώρισή του. 

Η αρχή έγινε με τη νέα τουρκική σειρά  «Μια φορά και έναν καιρό στην Κύπρο», που πραγματεύεται την τουρκοανταρσία του 1963, τον ιδρυτικό μύθο του ψευδοκράτους, και θα προβληθεί από το τουρκικό κρατικό κανάλι TRT 1.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα