Εκτόξευση της τιμής του υγραερίου στην Κύπρο - Σ' εξέλιξη έρευνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρευνα για την εκτόξευση της τιμής του υγραερίου βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού η τιμή της φιάλης έχει φτάσει τα 19 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το θέμα αναδεικνύεται σήμερα από την εφημερίδα Αλήθεια. 

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου, φιλοξενήθηκε για το θέμα στο Μεσημέρι και Κάτι. Ο Κωνσταντίνος Καραγιώργης εξήγησε ότι η τιμή έχει αυξηθεί σημαντικά από πέρσι και έτσι η Υπηρεσία στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει μέσω της νομοθεσίας κάλεσε τις υπηρεσίες για ανταλλαγή απόψεων όσο αφορά τις τιμές που χρεώνουν. Στόχος όπως είπε είναι να υπάρξει μια λογική στις τιμές. 

Σημείωσε ότι, το θέμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι μετακίνηση των εταιριών αυτώ να από την Λάρνακα στο Βασιλικό, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και δημιουργήθηκε μία νέα εταιρία η οποία είναι πλέον υπεύθυνη για την εφυάλωση αλλά και την φύλαξη του αερίου.

«Ίσως η αύξηση να οφείλεται και στα έξοδα μετακίνησης και αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να έχουν μετακινηθεί στους καταναλωτές».

Πρόσθεσε επίσης ότι μεγάλη αρμοδιότητα έχει και η επιτροπή ανταγωνισμού η οποία θα ελέγξει κατά πόσο οι όροι που έχουν τεθεί για την δημιουργία του εργοστασίου δεν παραβιάζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα