Έκθεση ζωγραφικής Ερμιόνης Ζαχαριάδου – «Άγιοι του 20ου αιώνα» (ΦΩΤΟ)

Η συλλογή «Από την γη στον ουρανό - Άγιοι του 20ου αιώνα», είναι ένα ταξίδι καλλιτεχνικό και πνευματικό που βγήκε μέσα από τα χρόνια χωρίς να έχω σκέψη ότι θα εξελισσόταν σε έκθεση.

Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει μία σειρά από πορτραίτα που επέλεξα να είναι Άγιοι του 20ου αιώνα γιατί η αγάπη και ασκητικότητα που ακτινοβολεί στα πρόσωπα τους καθώς και οι φθαρμένες, μαυρόασπρες παλιές φωτογραφίες που βρήκα στο διαδίκτυο έκανε το πορτραίτο ιδιαίτερα δύσκολο και ενδιαφέρον. Η πρόκληση καλλιτεχνικά ήταν μεγάλη γιατί πάντα με ενδιαφέρει

το δυνατό σχέδιο και το έντονο χρώμα και ως επί το πλείστον κάνω πορτραίτα από ζωντανά μοντέλα που εδώ ήταν αδύνατον.

Την έκθεση θα συνοδεύει και βιβλίο με τους πίνακες των Αγίων και την βιογραφία τους που είχε την καλοσύνη να μου προλογίσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και την κριτική τέχνης έκανε ο Βυζαντινολόγος  Δρ. Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου, έφορος Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου.
Την έκθεση θα εγκαινιάσει εκ μέρους του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο αξιότιμος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάριος Χαρτσιώτης  στις 29 Μαΐου στις 7.00μ.μ. στην γκαλερί Αποκάλυψη, Λευκωσία, και θα διαρκέσει μέχρι τες 8 Ιουνίου. Ώρες προσέλευσης 11-1 ΚΑΙ 4-7, Σάββατο 11-1(εκτός Δευτέρας και Κυριακής).  


 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκθεση, Ερμιόνης Ζαχαριάδου – Άγιοι, 20ου, ΦΩΤΟ,ekthesi, ermionis zachariadou – agioi, 20ou, foto