Έκθεση ΓΕ για κρατικά νοσηλευτήρια: Πως απαντά ο ΟΚΥΠΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Όλοι μας έχουμε τις ανησυχίες μας όσον αφορά την οικονομική πτυχή των κρατικών νοσηλευτηρίων», απάντησε σχολιάζοντας την σχετική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο κος Χαριλάου εξήγησε πως, «η έκθεση που στάλθηκε στην Επιτροπή Υγείας για να συζητηθεί, θα μελετηθεί και από τον ΟΚΥΠΥ. Είναι θέματα που θα απασχολήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥΠΥ, ώστε να ξεκαθαρίσουν διάφορα ζητήματα».

Διαβάστε επίσης: Σήμα κινδύνου από Γ. Ελεγκτή για τα κρατικά

νοσηλευτήρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόσθεσε πως, «ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών ανέλαβε τα δημόσια νοσηλευτήρια από τον πρώτο μήνα του 2019, χρόνος κατά το οποίο δεν υπήρχε ΓΕΣΥ και έχει κληρονομήσει όλο το προσωπικό με το μισθό  όλων των προηγούμενων ετών. Το 2020 είχε να αντιμετωπίσει την πανδημία. Το σημαντικότερο είναι πως με την πανδημία έχει αναδειχθεί ο ρόλος των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Τα δημόσια νοσηλευτήρια προσφέρουν υπηρεσίες εκτός ΓΕΣΥ για τις οποίες δεν αποζημιώνονται, όπως για παράδειγμα η ιατρική βοήθεια σε μετανάστες και προσφυγές που δεν είναι δικαιούχοι του ΓΕΣΥ. Επίσης υπάρχουν υπηρεσίες που δεν έχουν έσοδα όσα είναι τα έξοδα τους, όπως τα Κέντρα Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές».

Όσον αφορά τους μισθούς των ιατρών που αναφέρονται στην έκθεση ο κος Χαριλάου είπε πως πρόκειται για εξαιρέσεις.«Είναι κάποιες εξαιρέσεις για κάποιες ειδικότητες ιατρών  που συμψηφίζεται ο μισθός τους, τα κίνητρα που παίρνουν, οι εφημερίες τους και οι υπηρεσίες τους από το πιλοτικό πρόγραμμα», σημείωσε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα