Έκθεση Interpol: Έρευνες UEFA για στημένους αγώνες σε Κύπρο και Ισπανία

Η INTERPOL κυκλοφόρησε τη εβδομαδιαία της έκθεση "Integrity in Sport" που παρακολουθεί τις σημαντικές εξελίξεις στη διαφθορά στον αθλητισμό σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, στη Βραζιλία, μια έρευνα που διεξήχθη από το Δημόσιο Υπουργείο της Γκόγιας (MPGO) οδήγησε σε πρόστιμα και κυρώσεις σε οκτώ αθλητές για τη συμμετοχή τους σε ένα σχέδιο χειραγώγησης αγώνα.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει επικριθεί για καθυστέρηση της έρευνας

για στημένους αγώνες για φερόμενα ψέματα ότι δεν έλαβε καμία κόκκινη ειδοποίηση από την UEFA.

Οι αναφορές αποκαλύπτουν ότι η UEFA έχει ξεκινήσει έρευνα για χειραγώγηση αγώνων σε έναν από τους ισπανικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους, δυνητικά θέτοντας σε κίνδυνο την ευκαιρία της ομάδας να αγωνιστεί στο Europa Conference League της επόμενης σεζόν.

Την ίδια ώρα η Εθνική Αστυνομία της Ισπανίας συνέλαβε δώδεκα άτομα στη Μελίγια και τη Γρανάδα για την υποτιθέμενη συμμετοχή τους σε δίκτυο στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.

Στοιχήματα

Στην Αυστραλία, έχει αποκαλυφθεί ότι το διοικητικό όργανο για το ποδόσφαιρο κερδίζει χρήματα από στοιχήματα που τοποθετούνται σε όλα τα επίπεδα αθλητικών διοργανώσεων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των ερασιτεχνικών αγώνων.

Στη Βραζιλία, τα εθνικά πρωταθλήματα γυναικείου ποδοσφαίρου της χώρας υπέγραψαν ως χορηγό μια νέα εταιρεία στοιχημάτων.

Στημένα παιχνίδια

Η εθνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Καμερούν εξάρθρωσε ένα τεράστιο δίκτυο στημένων αγώνων στο οποίο φέρεται να εμπλέκονταν αρκετοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι του Καμερούν.

Δεδομένου ότι η ομοσπονδιακή απαγόρευση του Καναδά για τα αθλητικά στοιχήματα ενός παιχνιδιού άρθηκε επίσημα το 2021, το Συμπόσιο του 2023 για τη χειραγώγηση του ανταγωνισμού και τον τζόγο στον αθλητισμό, που υποστηρίχθηκε από την INTERPOL, οι ειδικοί συζήτησαν βασικά μέτρα για την πρόληψη της χειραγώγησης στον αθλητισμό στον Καναδά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκθεση Interpol, Έρευνες UEFA, Κύπρο, Ισπανία,ekthesi Interpol, erevnes UEFA, kypro, ispania