Συναγερμός από κρουαζιερόπλοιο με επιβάτες με συμπτώματα- Δεν έρχεται Κύπρο

Σε συναγερμό τέθηκαν οι υπηρεσίες στο λιμάνι Λεμεσού μετά από πληροφορία ότι αύριο το πρωί αναμενόταν άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Μάρκο Πόλο, το οποίο μεταφέρει πάνω από 800 επιβατες, στην πλειοψηφία τους Ιταλούς. 

Το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται στη θάλασσα εδώ και ένα μήνα μετά από ταξίδι που πραγματοποίησε στην Ινδία.  Τις τελευταίες μέρες και αφού προσέγγισε διάφορες χώρες με τελευταία την Ιορδανία, κατευθυνόταν προς το Ισραήλ. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι  έχει αναφερθεί στις αρχές της Δημοκρατίας

από τον γιατρό του πλοίου ότι στην διάρκεια του ταξιδιού επιβάτες του πλοίου παρουσίασαν συμπτώματα πνευμονίας. Συμπτώματα που τώρα φαίνεται ότι παρουσιάζει γυναίκα επιβάτης για την οποία ζητήθηκε βοήθεια για παροχή νοσηλείας.  Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας και Συγκοινωνιών βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το πλήρωμα του πλοίου.

Πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι το πλοίο είναι μεν με σημαία Μπαχαμών, ωστόσο είναι αγγλικών συμφερόντων. 

Το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει στο αγκυροβόλιο Λεμεσού και έτσι, δεν τίθεται θέμα εξόδου των επιβατών. Αυτό ανέφερε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος. Η σχετική ενέργεια, αποτελεί απόφαση του ΠτΔ ο οποίος έδωσε σχετικές οδηγίες. 

Νεότερη ενημέρωση από τον Υπουργό Μεταφορών αναφέρει ότι το πλοίο ενημερώθηκε και δεν θα κάνει στάση στη Λεμεσό. 

Με οδηγίες του ΠτΔ @AnastasiadesCY το κρουαζερόπλοιο θα παραμείνει στο αγκυροβόλιο, επομένως δεν υπάρχει θέμα εξόδου επιβατών . για το θεμα υγείας επιβάτη είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του @K_Ioannou #Cyprus #Covid_19

— Yiannis Karousos (@yianniskarousos) March 12, 2020
Keywords
Τυχαία Θέματα