Άγκυρα:Σιδηροδρομικό ατύχημα-Εκτροχιάστηκαν βαγόνια/VID

Σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Άγκυρα.

Τουρκική αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας έπεσε πάνω σε ανισόπεδη διάβαση και δύο βαγόνια της ανατράπηκαν στην Άγκυρα, μετέδωσε το CNN Turk, προσθέτοντας ότι υπάρχουν θύματα.

9 νεκροί, ανάμεσά τους και ο οδηγός της αμαξοστοιχίας, και 46 τραυματίες, εκ των οποίων 3 σοβαρά, είναι ο τραγικός απολογισμός της πρόσκρουσης τρένου έξω από την Άγκυρα σε πεζογέφυρα.

Πρόκειται για το τρένο υψηλής ταχύτητας που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άγκυρα-Ικόνιο.

Πεζογέφυρα κατέρρευσε πάνω στο τρένο μέσα στο σταθμό Μαρσαντίζ έξω από την Άγκυρα, όταν το τρένο για άγνωστο λόγο ξέφυγε από τις ράγες και έπεσε πάνω σε ένα από τα ‘πόδια’, της γέφυρας. Αναφέρεται ότι το τρένο συγκρούστηκε πρώτα με ένα όχημα/βαγόνι (locomotive) που βρίσκονταν στις ίδιες ράγες που κινούνταν το τρένο. Δύο βαγόνια εκτροχιάστηκαν. Οι έρευνες από τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζονται.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους από το σημείο της σύγκρουσης, ο Σαχίν διευκρίνισε ότι η αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας στην 'Αγκυρα, που είχε αρχίσει το δρομολόγιό της με προορισμό την κεντρική επαρχία του Ικονίου, έπεσε πάνω σε μηχανοκίνητο βαγονέτο ελέγχου των σιδηροτροχιών.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει διασώστες να έχουν σπεύσει στον τόπο του δυστυχήματος, όπου τα βαγόνια έχουν παγιδευτεί κάτω από τα κατεστραμμένα μεταλλικά συντρίμμια μιας ανισόπεδης διάβασης.

#SONDAKİKA
Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda üst geçide çarpması sonucu iki vagonu devrildi. Çok sayıda yaralı var geçmiş olsun #Ankara#perşembe pic.twitter.com/dpr0mmpT7x

Keywords
Τυχαία Θέματα