Συρία:Πύραυλοι στη Χομς-Δείχνουν Ισραήλ πίσω από την επίθεση

Σύμφωνα με έκτακτη επικαιρότητα του Russia Today, τα ξημερώματα (ώρα Κύπρου), η συριακή πόλη Χομς δέχτηκε επίθεση από πυραύλους.

Το RT επικαλείται συριακά ΜΜΕ για τη μετάδοση της είδησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα συστήματα αεράμυνας της Συρίας ενεργοποιήθηκαν μετά από επίθεση με πυραύλους που δέχτηκε η Χομς.

#Syrian air

defenses respond to missiles over #Homs province – state media — RT World News https://t.co/bJ69dEgWRL

— riccaraws (@riccaraws) 16 Απριλίου 2018

Δεν διευκρινίζεται, μέχρι στιγμής, από που προέρχεται η επίθεση. Ως πιθανότερος στόχος, αναφέρεται η στρατιωτική βάση «Shayrat Airbase», σύμφωνα με το δημοσίευμα του RT, τ' οποίο επικαλείται το κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει δημοσιογράφος του «SANA», κάποιοι από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν από τη συριακή αεροπορική άμυνα. Σύμφωνα με κάποια συριακά μέσα αναχαιτίστηκαν συνολικά 8 πύραυλοι, ενώ άλλα ΜΜΕ κάνουν λόγο για αναχαίτιση 9 πυραύλων.

#UPDATE
Military source: 3 missiles fired at Dumayer airbase in #Damascus
6 missiles fired at Shayrat airbase in #Homs
All of theme downed by air-defense systems#BREAKING #SYRIA pic.twitter.com/EvEthT3LEO

— Mahdi Khodabakhsh (@khodabakhsh24) 16 Απριλίου 2018

Syrian air defenses have reportedly downed 8 missiles over #Homs

— Syrian Digital Media (@SyriaDM) 16 Απριλίου 2018

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω μέχρι στιγμής δεν διευκρινίζεται ποιος είναι πίσω από την επίθεση.Ωστόσο η επίθεση σημειώνεται μόλις λίγα 24ωρα μετά την επιθεση που εξαπέλυσαν ΗΠΑ, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία κατά της Συρίας, ενώ πριν μία βδομάδα, στην ίδια περιοχή με άλλη βάση ως στόχο όμως, είχαν επιτεθεί δύο ισραηλινά F-15.

Αρκετά συριακά - και όχι μόνο -ΜΜΕ αναφέρουν ότι πίσω από την επίθεση εικάζεται ότι βρίσκεται το Ισραήλ, χωρίς να επιβεβαιώνεται ανάλογη πληροφορία εως τώρα.

Σύμφωνα με το RT, οι πύραυλοι εισήλθαν στον συριακό εναέριο χώρο από το Λίβανο, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει ότι τα βλήματα πιθανόν να προέρχονται από την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.

Διεθνολόγοι,αναλυτές, καθώς και αρκετά ΜΜΕ δειχνουν επίσης το Ισραήλ πίσω από αυτή την επίθεση

Keywords
Τυχαία Θέματα