Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Π. Τυλληρίας–Πρόλαβαν τις οικίες

«Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα», δήλωσε στο Sigmalive (15:25), ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου και η πυρκαγιά στον Πύργο Τυλληρίας έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. «Απειλήθηκαν κατοικίες αλλά πρόλαβαν το κακό οι Δυνάμεις που επιχείρησαν», δήλωσε ο αναπληρωτής κοινοτάρχης του Πύργου Τυλληρίας, Χρίστος Σωκράτους, προσθέτοντας ότι υπήρξε κινητοποίηση και των κατοικιών για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι (13:30) στην

περιοχή. Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, μιλώντας στο Sigmalive, είχε αναφέρει αρχικά ότι η κατάσταση είναι μεν σοβαρή όμως δεν απειλούνται κατοικίες.

Η πυρκαγιά, είχε προσθέσει, βρισκόταν πολύ κοντά στα 150 – 200 μέτρα από τις κατοικίες όμως οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο να μην απειληθεί το χωριό.

Ο κ. Αλεξάνδρου, δήλωσε γύρω στις 14:40 το μεσημέρι ότι στην περιοχή επιχειρούσαν έξι πυροσβεστικά οχήματα και πέντε πτητικά μέσα.

Πρόκειται για τα δυο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Στο μεταξύ είχαν κινητοποιηθεί άλλα επτά πυροσβεστικά τα οποία έφτασαν ακολούθως στη σκηνή.

Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ανέφεραν ότι η πυρκαγιά βρισκόταν πολύ κοντά σε σπίτια και γινόταν προσπάθεια για περιορισμό της.

Σε δηλώσεις του στο Sigmalive ο αναπληρωτής κοινοτάρχης, Χρήστος Σωκράτους ανέφερε ότι αρχικά στη σκηνή επιχειρούσαν δύο εναέρια μέσα, τα οποία ωστόσο στην πορεία έγιναν πέντε.

Επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά ήταν ανεξέλικτη και βρισκόταν πολύ κοντά σε σπίτια.

Στην περιοχή την ίδια ώρα επικρατούν δυνατοί άνεμοι, ενώ η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ κοντά στο δάσος.

\

Keywords
Τυχαία Θέματα