Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα την Παρασκευή

'Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο στις 4 ώρα Κύπρου στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αντικείμενο της συνόδου θα είναι η εξέταση του ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης, μετά την αποστολή το πρωί, του πολυαναμενόμενου αιτήματος της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Το ελληνικό

αίτημα εστάλη επισήμως με ηλεκτρονικό μήνυμα προς τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος επιβεβαίωσε τη λήψη του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Το ελληνικό αίτημα θα εξεταστεί κατ’ αρχήν σε τεχνικό επίπεδο στο Eurogroup Working Group το απόγευμα.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητεί εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης ενώ ταυτόχρονα, τίθεται θέμα της αποκατάστασης του κοινωνικού κόστους που προκάλεσε η κρίση. Επίσης, η κυβέρνηση αναφέρει ότι πιστή στις δεσμεύσεις της δεν ζήτησε παράταση του μνημονίου, ότι στόχος είναι η συμφωνία -γέφυρα και ότι δεσμεύεται για δημοσιονομική ισορροπία.

#Eurogroup Friday in Brussels as of 15.00.

— Jeroen Dijsselbloem (@J_Dijsselbloem) February 19, 2015

Εντατικές διαβουλεύσεις διεξάγονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αθήνα επί του κειμένου της αίτησης, ώστε οι τελικές διατυπώσεις να ικανοποιούν και τις δύο πλευρές.

Received Greek request for six months extension.

— Jeroen Dijsselbloem (@J_Dijsselbloem) February 19, 2015
Keywords
Τυχαία Θέματα