Άλλος ένας θάνατος από τον ιό - Έξι τα νέα κρούσματα

Έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης(22/04) το Υπουργείο Υγείας, ενώ άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Πρόκειται για άνδρα 78 ετών με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. 

Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα 790. 

Όπως ανέφερε ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, οι αριθμοί προκαλούν αισιοδοξία για την πορεία του ιού στη χώρα μας. 

 

Ο κ. Κωστρίκης σημείωσε πως «ο ασθενής 0 στην χώρα μας ήταν ο Άγγλος

που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου», ενώ εξέφρασε εκ νέου την ανησυχία του για τους κινδύνους από αλλοδαπούς και αιτητές ασύλου για έξαρση του κορωνοϊού

Για καιρό ακόμη δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε την παλιά μας ζωή, όπως αναφέρθηκε.  

Ο μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες προκαλεί αισιοδοξία στην επιδημιολογική ομάδα του αρμόδιου Υπουργείου με την Κυβέρνηση ήδη να έχει στο τραπέζι έτοιμο τον σχεδιασμό σταδιακής άρσης μέτρων.

Ήδη από το βράδυ της Τρίτης έγιναν γνωστές οι πρώτες ασκήσεις επί χάρτου που κάνει η Κυβέρνηση προκειμένου σταδιακά να επανεκκινήσει η οικονομία και μαζί της, οι ρυθμοί της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις στις 29 Απριλίου αφού προηγουμένως, στις 28 Απριλίου, η επιστημονική ομάδα παρουσιάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το σχέδιο για το ποιοι τομείς της οικονομίας θα μπορούσαν σταδιακά να επανεκκινήσουν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, το μεσημέρι της Τετάρτης με το πέρας της σύσκεψης της ομάδας με τον Πρόεδρο δεν έχουν παρθεί μέχρι στιγμής αποφάσεις ενώ η επιστημονική ομάδα εξέφρασε την ικανοποίησή της προς τον Πρόεδρο για τα μέτρα που λήφθηκαν και την αποτελεσματικότητά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα