Διαδοχικές εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών στα κατεχόμενα (vid&pic)

Διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα γύρω στις 2:00, σε αποθήκες πυρομαχικών σε στρατιωτική ζώνη στον Άγιο Επίκτητο, στην Κερύνεια.

Η λεγόμενη "αστυνομία" των κατεχομένων σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη συμβολή Ακαπούλκο μετά από φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 1:30πμ. Όπως σημειώνει όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι τροχαίες διευθετήσεις έχουν ληφθεί και έκλεισαν δρόμοι.

Επίσης κάλεσε το κοινό να μην μεταβαίνει στην περιοχή και αν δουν οτιδήποτε που μοιάζει με εκρηκτική ύλη να μην το αγγίξουν και να ενημερώσουν τις «αρχές».

Σύμφωνα

με τα όσα μεταδίδουν τα Τ/κ ΜΜΕ, επί τόπου έσπευσαν ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Κουντρέτ Οζερσάι.  Όπως δήλωσε ο κ. Ακιντζί στον παράνομο «Μπαϊράκ», οι εκρήξεις άρχισαν γύρω στις 2 το πρωί απέναντι από το ξενοδοχείο «Ακαπούλκο».

Είπε ότι οι πυροσβεστικές «υπηρεσίες» όπως και ομάδες της πολιτικής άμυνας βρίσκονται στην περιοχή και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα λαμβάνονται. Δεν υπάρχουν θύματα. Ωστόσο υπάρχουν μικροτραυματισμοί, αφού ένας τουρίστας τραυματίστηκε από θραύσματα και υλικές ζημιές. Ο κ. Ακιντζί είπε ότι αναμένεται σήμερα να διαφανούν οι λόγοι πρόκλησης της  πυρκαγιάς αλλά και της φωτιάς.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας για το περιστατικό προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Στις 11:15 είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου από τον λεγόμενο "πρωθυπουργό" των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ.

Το εν λόγω ξενοδοχείο σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται έχει εκκενωθεί ενώ ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες από τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί με απόλυτο τρόπο εάν οι εκρήξεις στα πυρομαχικά προκάλεσαν την πυρκαγιά ή το αντίθετο κάτι που είναι αντικείμενο έρευνας.

Επίσης νεότερες πληροφορίες σημειώνουν ότι η εκρήξεις σταμάτησαν γύρω στις 5:00 τα ξημερώματα ενώ παράλληλα έχει συσταθεί Επιτροπή Διερεύνησης της υπόθεσης για να διαλευκανθούν τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη.

Bίντεο που έχει αναρτηθεί στο twitter αναφερει ότι αυτή είναι η στιγμή της έκρηξης: 

Sigmalive/KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα