Εκσυγχρονίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών - Τι αλλάζει (vid)

Στις τεράστιες αλλαγές που συντελούνται εντός του Υπουργείου Εξωτερικών αυτή την περίοδο σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού και βελτίωσης αναφέρθηκε ο διεθνολόγος δρ Μιχάλης Σταυρινός.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο ο δρ Σταυρινός γνωστοποίησε πως αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια διαδικασία επανεξέτασης, τόσο της διοικητικής μορφής όσο και του οργανογράμματος, με παράλληλη επιχείρηση αξιοποίησης όλων των μέσων που υπάρχουν και διατίθενται (ακαδημαϊκών, δεξαμενών σκέψεως, εμπειρογνωμόνων, διπλωματικής ακαδημίας κλπ) ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα

του Υπουργείου.

Επίσης έκανε λόγο για δημιουργία θέσης εκπροσώπου Τύπου η οποία επίκειται.

Όπως τόνισε, πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό, καθώς ο πολίτης δεν γνωρίζει αρκετά από όσα συντελούνται και πράγματι προσδίδουν αξία και εύσημα στους συγκριτικά λιγοστούς διπλωμάτες που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία.

«Αυτό που νιώθουν συνήθως οι διπλωμάτες μας που βρίσκονται στο εξωτερικό είναι ότι δεν έχουν την πολυτέλεια που έχουν άλλες χώρες οι οποίες δεν έχουν εθνικό πρόβλημα. Πρέπει οι διπλωμάτες μας να είναι ανά πάσα στιγμή σε εγρήγορση και να παρακολουθούν τις εξελίξεις για να προλαβαίνουν καταστάσεις και να προωθούν τα θέματα που μας ενδιαφέρουν», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι η Κύπρος διαθέτει εξαίρετους διπλωμάτες κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η χώρα κατάφερε την έγκριση των ψηφισμάτων 541 και 550 των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία η υπερδύναμη Τουρκία «έχει γυρίσει τον κόσμο ανάποδα να ανατρέψει, χωρίς να μπορεί» και αποτελούν την ασπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταδικάζοντας παράλληλα το ψευδοκράτος στην απομόνωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διπλωματική αυτή επιτυχία επετεύχθη σε καιρούς όπου στη χώρα δεν υπήρχε ούτε μεγάλος αριθμός διπλωματών, ούτε οι κατάλληλες εξειδικεύσεις.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο χρονικό σημείο 28:19 του σχετικού βίντεο της συζήτησης με τον διεθνολόγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα