Εκστρατεία ενημέρωσης για αποφρακτικά νοσήματα

Η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου ανακοινώνει την διοργάνωση εκστρατείας για ενημέρωση του κοινού για τα κύρια αποφρακτικά νοσήματα το Άσθμα και την Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας μέρας άσθματος που ήταν την Τρίτη 01/05/2018 σας προσκαλούμε στην δημοσιογραφική διάσκεψη που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 23 Μαΐου και ώρα 10:30 π.μ. στο οίκημα του

Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα συμπτώματα που σχετίζονται με το άσθμα και την ΧΑΠ αποτελεί προτεραιότητα για την Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου και πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα συμβάλουμε σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών .

Σύνθημα της φετινής εκστρατείας που ξεκινά με ιδιαίτερη αναφορά στο άσθμα είναι:

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς, ποτέ δεν είναι πολύ αργά.

Είναι πάντα η κατάλληλη στιγμή για την αντιμετώπιση του άσθματος.

Το άσθμα αποτελεί μια ευρέως διαδεδομένη ασθένεια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι από τις πιο συχνές χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος . Σύμφωνα με το Π.Ο.Υ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ) εκτιμάται ότι 235 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από άσθμα ενώ υπολογίζεται ότι 200.000 πεθαίνουν κάθε χρόνο.

Η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου επιθυμεί μέσω των εκπροσώπων του Τύπου την διαχρονική υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους διαθέσιμους τρόπους πρόληψης, θεραπείας και έγκαιρης αντιμετώπισης των αναπνευστικών νοσημάτων.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θέρμες μας ευχαριστίες στους χορηγούς μας που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκστρατείας.

Μέγα χορηγός είναι η εταιρεία GSK, και χορηγοί οι εταιρείες Boehringer Ingelheim, Novartis, Astra Zeneca, Costakis Tsisios and Co Ltd και η Medochemie.

Τέλος ευχαριστίες στο χορηγό επικοινωνίας το Sigma TV.

Keywords
Τυχαία Θέματα