Έκρηξη στην Προύσα από επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί

Έκρηξη σημειώθηκε στην Προύσα της Τουρκίας με 1 νεκρό και 13 τραυματίες, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας της χώρας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από γυναίκα βομβιστή και η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο κεντρικό τζαμί της πόλης γύρω στις 17:25.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για το συμβάν, ενώ μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τρομοκρατικό χτύπημα

στην Τουρκία μόλις χθες, κάνοντας αναφορά σε "σαφείς ενδείξεις" για το ενδεχόμενο.

Σε ανάρτησή της στο website της η Αμερικανική Πρεσβεία αναφέρει ότι η Ουάσινγκτον είχε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ομάδες τρομοκρατών αναζητούσαν ευκαιρία προκειμένου να επιτεθούν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε όλη την έκταση της Τουρκίας, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και πολυσύχναστα τουριστικά μέρη.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα τους τελευταίους μήνες έχει πληγεί από απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα καθώς και από επιθέσεις Κούρδων ανταρτών, πράγμα που έχει φέρει σε αναβρασμό την κυβέρνηση και την κοινωνία.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία που παραχώρησε πριν λίγο κατά την επίσκεψη στην Κροατία, δεν έκανε καμία αναφορά στο συμβάν.

#SonDakika: #Bursa Valiliği: Patlamada ölen kadın üzerindeki düzenekle kendisini patlattı. https://t.co/Hq3sWDgAOS pic.twitter.com/LdFaySnb0F

Al Jazeera Türk (@AJTurk) 27 Απριλίου 2016

Daha geçenlerde #Bursa Ulucami'deydim. Biraz daha kalsaydım, belki bugün bende yoktum..
Üzgünüm... Üzgünüm...

Chaotic footage showing damaged shops in aftermath of #Bursa explosion, via @140journos. #turkey pic.twitter.com/aWrWtiA2S9

— reported.ly (@reportedly) April 27, 2016

#survivor #türkiye #bursa bombacısı kadın terörist lanet pic.twitter.com/g3qO7L9bX6

— Füzulı (@fizuli_f) April 27, 2016

VIDEO: Footage of the blast scene in #Bursa #Turkey - @AJTurkpic.twitter.com/mB2FCyJmR1

— Conflict News (@Conflicts) April 27, 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα