Εκπρόσωπος: Εγκρίθηκε από το Υπουργικό το Galileo αλλά…

Η πρόταση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση της αγοράς του συστήματος παρακολουθήσεων Galileo για λογαριασμό της ΚΥΠ, αφορούσε την αγορά τηλεπικοινωνιακού υλικού χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Για το επίμαχο λογισμικό της ΚΥΠ σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου το Νοέμβριο 2013 αποφασίστηκε η εξαίρεση από την εφαρμογή του νόμου, που αφορά τις συμβάσεις, η αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για τις ανάγκες της

Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση του συστήματος είχε ξεκινήσει από καιρό.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει εξονυχιστικά τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων για το θέμα, με την παρουσία του τέως Προϊσταμένου της Υπηρεσίας, Αντρέα Πενταρά.

Ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αποδέχθηκε την παραίτηση Πενταρά, όχι επειδή υπάρχει παραδοχή ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην Υπηρεσία, αλλά προκειμένου ν προστατευτεί το κύρος της.

"Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας αποδέχθηκε την παραίτησή του κ. Πενταρά, επειδή ο ίδιος επιθυμούσε, λόγω του θορύβου, αλλά και για να προστατεύσει το κύρος της Υπηρεσίας, να παραιτηθεί. Αυτό δεν συνιστά παραδοχή ότι κάτι δεν πήγε καλά", είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα