Εκπρόσωπος ΑΚΡ: Η βόρεια Κύπρος δεν αποτελεί κομμάτι της νότιας

«Ψεύτη» χαρακτήρισε τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Διοικητικής Επιτροπής λήψης αποφάσεων που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Ερντογάν.

«Ο Μητσοτάκης δήλωσε στον πρόεδρό μας ότι θα επικρατήσει ηρεμία φέτος το καλοκαίρι. Αλλά παρά τη δήλωση αυτή κατά παράβαση της συμφωνίας των Αθηνών,

ανακοίνωσαν navtex για άσκηση μέσα στην τουριστική περίοδο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το κέρδος που επιτεύχθηκε στη συνάντηση μεταξύ του προέδρου μας και του Μητσοτάκη στο ΝΑΤΟ, υπονομεύτηκε από την Ελλάδα.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ λέει ψέματα, δεν πρόκειται για λάθος διατύπωση, ψεύδεται εν γνώσει του. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που πολεμά τον ISIS.

Η Τουρκία είναι μέλος του διεθνούς συνασπισμού κατά του ISIS. Ο αριθμός των τρομοκρατών που έχει εξαλείψει η Τουρκία είναι γνωστός. Πού είναι η Ελλάδα στον αγώνα κατά του ISIS; Αυτό που καταλαβαίνω είναι αυτό. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενεργεί ανεξάρτητα από την ελληνική κυβέρνηση».
Συστηματική πολιτική κατά της μειονότητας από την Ελλάδα

«Χαιρετίζω την Τουρκική Ένωση της Ξάνθης. Η αίτηση για επανεγγραφή απορρίφθηκε από την Ελλάδα. Η φράση "Τουρκική" διαγράφηκε το 1983 και η ένωση έκλεισε το 1986.

Σε απάντηση στην απόφαση του ΕΔΑΔ, η Ελλάδα έκανε μια συμφωνία το 2017. Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης υπέβαλε αίτηση για επανεξέταση. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας δεν το αποδέχθηκε στις 30 Ιουνίου. Δηλώνουμε ότι υποστηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Αυτός ο αγώνας συνεχίζεται εδώ και 38 χρόνια.

Αυτό είναι αποτέλεσμα συστηματικής πολιτικής της Ελλάδας κατά της μειονότητας».

Να κοιτάζουν τη δουλειά τους όσοι ενοχλούνται από την επίσκεψη Ερντογάν στην Κύπρο

«Βλέπουμε κάποιοι δεξιά-αριστερά να ενοχλούνται από το γεγονός ότι ο πρόεδρός μας πηγαίνει στην ΤΔΒΚ. Να κοιτάζουν τη δουλειά τους Δεν τους αφορά.

Η Τουρκία βρίσκεται δίπλα στην ΤΔΒΚ. Σχόλια σχετικά με το αν η αντιπροσωπεία που θα πάει εκεί θα είναι μικρή ή ευρεία δεν είναι παρά ασεβή.

Εάν η ΕΕ δεν θεωρεί τη λύση των δύο κρατών νόμιμη, ποια λύση θεωρεί νόμιμη; Γνωρίζουμε ποια λύση εξετάζουν νόμιμα. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι υποσχέσεις τους».

Η ΕΕ αποδέχτηκε μία χώρα με συνοριακό πρόβλημα

«Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ κράτησαν το λόγο τους στην Κύπρο, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν το έκανε. Κοιτάξτε, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει πάντα να συμμετέχει σε αυτές τις συνομιλίες. Ρωτάει τί γίνεται με αυτό, αλλά αυτές οι δηλώσεις (σ.σ. Φον ντερ Λάιεν ;;;) δείχνουν ότι δεν συμβάλλουν θετικά. Λάβατε λάθος απόφαση και αποδεχτήκατε στην ΕΕ μία χώρα με συνοριακό πρόβλημα. Είναι μια λάθος απόφαση της ΕΕ, η οποία έχει παραδοθεί στην κακομαθημένη νότια Κύπρο.

Οι πολιτικοί αυτού του κράτους είναι ρατσιστές και αρνητικοί, προσπαθούν να σφετεριστούν δικαιώματα. Το είδαμε στην κατανομή του φυσικού αερίου γύρω από την Κύπρο. Η Τουρκία είπε κάτι νόμιμο και είπε ότι πρέπει να μοιραστεί. Η Ε/Κ πλευρά είπε ότι είναι όλο δικό μας. Αυτό λέγεται δουλεία, δεν θα το αποδεχτούμε ποτέ».

Η βόρεια Κύπρος δεν αποτελεί κομμάτι της νότιας

«Όταν η Νότια Κύπρος έρχεται στο τραπέζι, προσπαθεί να ενεργήσει σαν ο ιδιοκτήτης ολόκληρου του νησιού. Η πιο σωστή, η πιο υγιής η λύση είναι αυτή των δύο κρατών. Η βόρεια Κύπρος δεν αποτελεί κομμάτι της νότιας Κύπρου».

«Δεν κράτησαν το λόγο τους Ελλάδα και Ε/Κ. Με όλες τις δυνάμεις της, η Τουρκία θα στηρίξει τους Τ/Κ»

Keywords
Τυχαία Θέματα