Εκπαιδευτική Ημερίδα: Με τη γλώσσα ταξιδεύω…, στο Δημοτικό Σχολείο

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 20 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα, η εκπαιδευτική ημερίδα «Με τη γλώσσα ταξιδεύω…». Στην ημερίδα, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα, το Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς, το Δημοτικό Ναρέκ και τη Σχολή Κωφών.

Η πιο πάνω δράση αποτελεί θεσμό για το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα. Γίνεται κάθε χρόνο, μέσα στον Φεβρουάριο, προς

τιμή του Αγίου Μάρωνα, που εορτάζεται στις 9 Φεβρουαρίου, και καταπιάνεται με διάφορα εκπαιδευτικά θέματα.

Οι παρευρισκόμενοι, αφού παρακολούθησαν ένα μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, είχαν στην συνέχεια την ευκαιρία να ακούσουν τον Δρα Σπύρο Αρμοστή να αναφέρεται στις γλώσσες της Κύπρου. Αμέσως μετά, μέσα από διάφορα εργαστήρια, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν την ιστορία που κρύβεται πίσω από λέξεις που χρησιμοποιούμε στην καθομιλουμένη, έπαιξαν με τις λέξεις φτιάχνοντας παζλ, άκουσαν λαϊκούς ποιητάρηδες και έφτιαξαν τους δικούς τους στίχους, μελέτησαν την γλώσσα της τέχνης, του χορού και του θεάτρου.

Οι γλώσσες που ακούστηκαν στην ημερίδα ήταν η Ελληνική, η Κυπριακή Διάλεκτος, η Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική, η Τουρκική, τα Αρμένικα και η Νοηματική. Με την γλώσσα, οι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν στις κοινότητες της Κύπρου, στον πολιτισμό μας, στην ιστορία και στην παράδοσή μας και έβαλαν πανιά για άλλα γλωσσικά ταξίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα