«Εκλογές τριών γύρων και όχι ενός»

Ως εξωπραγματικές χαρακτήρισε δημοσκοπήσεις που δείχνουν το Νίκο Αναστασιάδη να φλερτάρει με εκλογή του από τον πρώτο γύρο των Προεδρικών, ο εκλογικός αναλυτής, Νάσιος Ορεινός.

Ο κ. Ορεινός, μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του ράδιο Πρώτο, εμφανίστηκε έντονα ενοχλημένος από τέτοιου είδους ευρήματα.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην δημοσκόπηση του ΡΙΚ, η οποία δείχνει τον Νίκο Αναστασιάδη να λαμβάνει στην διευκρινισμένη ψήφο από 41 – 49% τόνισε: «Δεν είναι δυνατό ενώ εμείς προσπαθούμε να βρούμε που θα καταλήξει ο Νίκος Αναστασιάδης, μάλλον κάτω από 40%, να βρίσκω δημοσκοπήσεις που τον βγάζουν από τον πρώτο γύρο. Αυτά είναι εξωπραγματικά και νομίζω ότι επειδή την επόμενη μέρα εμείς οι δημοσκόποι θα κριθούμε θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεχτικοί».

Ο λόγος που η συγκεκριμένη έρευνα έδωσε τόσο υψηλά ποσοστά στον Νίκο Αναστασιάδη σύμφωνα με τον κ. Ορεινό, είναι διότι αφαίρεσαν όσους δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, εκτοξεύοντας τα ποσοστά των υποψηφίων και με αποτέλεσμα ο πρώτος να ευνοείται.

Όπως προσέθεσε, στην αναγωγή δεν πρέπει να αφαιρούμε τους αναποφάσιστους διότι αυτή η ομάδα πολιτών την ημέρα των εκλογών θα πάει ψηφίσει.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο ο κ. Ορεινός καθ΄ υπερβολή για να καταδείξει πόσο σίγουρος είναι ο δεύτερος γύρος δήλωσε ότι «εδώ πάμε για τρεις γύρους όχι για έναν».

Keywords
Τυχαία Θέματα