Εκλογές σήμερα στην ΕΔΕΚ μέσα σε «πολεμικό κλίμα» (ΦΩΤΟ)

Εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων και «πολεμικό» κλίμα, αναμένεται να διεξαχθούν σήμερα οι εκλογές στην Επαρχιακή Οργάνωση της ΕΔΕΚ Λευκωσίας, παρά το προσωρινό διάταγμα που εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για αναστολή τους. 

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 19:00 το βράδυ. 

Σε

δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ανέφερε ότι η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με μαζική παρουσία των μελών της ΕΔΕΚ, «με τάξη και ηρεμία», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Είμαστε αισιόδοξοι, είπε, ότι «τα μέλη της ΕΔΕΚ θα δώσουν αποστομωτική απάντηση σε όσους που στο όνομα δήθεν της ενότητας, προσπαθούν να διασύρουν και να εξευτελίσουν το κόμμα»

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως μέσα από αυτή την κρίση η ΕΔΕΚ την επόμενη μέρα θα είναι πιο δυνατή, πιο ισχυρή και πιο ενωμένη. 

Σημείωσε πως η νέα ηγεσία της ΕΔΕΚ αναμένεται να εκλεγεί στις 30 Οκτωβρίου. 

Η επίσημη ΕΔΕΚ είχε καλέσει τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες κανονικά, ενώ το αντίπαλο στρατόπεδο κάνει λόγο για αποφυγή εκ μέρους του Σιζόπουλου, να λυθεί το ζήτημα εσωκομματικά.

Στελέχη της επίσημης ΕΔΕΚ που πρόσκεινται στον Μαρίνο Σιζόπουλο, είχαν αναφέρει πως εμμένουν στην ομόφωνη απόφαση των διαδικασιών του κόμματος της 30ης Ιουνίου, ενώ διερωτώνται που βρήκαν το μητρώο αυτοί που μιλούν για παραποίησή του.  Μάλιστα, τονίζουν ότι κάλεσαν τον κόσμο μέσω γραπτού μηνύματος να προσέλθει κανονικά αύριο στις κάλπες, ενώ καταγγέλλουν πως μήνυμα απέστειλε και η αντίπαλη ομάδα παράνομα, ζητώντας μη προσφυγή στις κάλπες.  

Τα τρία υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος Ανδρειανή Οδυσσέως, Ηλιάνα Καναρά και Νίκος Νικολάου, κάλεσαν χθες σε μη παρακοή του διατάγματος που προβλέπει ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας για την επαρχιακή Λευκωσίας και εξηγούν: 

- Συνυπογράψαμε την προσπάθεια για σύγκληση Κ.Ε ώστε να λύσουμε το ζήτημα εσωκομματικά την 1η εβδομάδα του Σεπτέμβρη. Η προσπάθεια αυτή πολεμήθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ

 -Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρούμε τουλάχιστον ανέντιμο από πλευράς μας να συμμετέχουμε σε μια κίβδηλη διαδικασία. 

Τον παραπάνω ισχυρισμό, περί πρότασης σύγκλησης Κ.Ε. και εξέτασης του Μητρώου Μελών από την Επιτροπή Διαπιστευτηρίων, ασπάστηκε και ο ανθυποψήφιος του Μαρίνου Σιζόπουλου για την Προεδρία του κόμματος, Γιώργος Βαρνάβα. 

Διαβάστε επίσης 

Σιζόπουλος:Θα γίνουν οι εκλογές – Θέλουν να εξυπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα

Νοθεία στην επαρχιακή συνδιάσκεψη ΕΔΕΚ Λεμεσού καταγγέλλει υποψήφιος

Keywords
Τυχαία Θέματα