Εκλογές ΗΠΑ: Μεγάλος ηττημένος η Αμερική

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για να ανοίξουν οι κάλπες στην πλέον περίεργη, παράδοξη και αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση στην ιστορία των ΗΠΑ.

Μία προεκλογική περίοδος που ολοκληρώθηκε προς τέρψιν των δύσμοιρων ψηφοφόρων που παρακολούθησαν έναν αγώνα μέχρι τελικής πτώσεως, με σκάνδαλα, χτυπήματα κάτω από την μέση, καταγγελίες για σεξουαλικής και οικονομικής φύσης εγκλήματα, παρέμβαση εισαγγελέων και ποινικές διώξεις.

Ποτέ άλλοτε το πολιτικό επίπεδο στις ΗΠΑ, δεν

έφτασε σε τόσο χαμηλό επίπεδο με δύο υποψηφίους που απογοήτευσαν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους με τον ρηχό και ανούσιο πολιτικό τους λόγο, με τις κατηγορίες εκατέρωθεν και την ανάπτυξη των θεωριών συνωμοσίας στο facebook και τα κάθε λογής blogs! Mάλιστα το φαινόμενο με τους αυτοσχέδιους δημοσιογράφους και ντετέκτιβ γιγαντώθηκε προκαλώντας έναν κόλαφο παραπληροφόρησης και ανοησίας.

Μία βιομηχανία εκτόξευσης λάσπης που ποτέ άλλοτε δεν εμφανίσθηκε σε τέτοιον βαθμό, προκάλεσε μία πόλωση πρωτοφανή για τα επίπεδα της αμερικανικής κοινής γνώμης! Μάλιστα το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι σχεδόν κανείς δεν ασχολήθηκε με το ποιος είναι καλύτερος αλλά με το ποιος είναι ο χειρότερος!

Ταυτόχρονα οι δύο υποψήφιοι σε κάθε περίπτωση προσπάθησαν να μειώσουν και να προσβάλουν τον αντίπαλο, και σε καμία δεν έπεισαν κανέναν για την δική τους καταλληλότητα! Μάλιστα σε κάποιο σημείο δεν ήταν μία κούρσα για το ποιος θα μείνει περισσότερα χρόνια στον Λευκό Οίκο, αλλά μία κούρσα ποιος θα μείνει λιγότερα χρόνια έξω από την φυλακή!

Το ερώτημα είναι απλό, για τον μέσο ψηφοφόρο...Ψηφίζουμε την φθαρμένη στην πολιτική Κλίντον με τις υποθέσεις διαφθοράς και τα ημεήλ αλλά τουλάχιστον γνωρίζοντας που πατάμε; Η μήπως ψηφίζουμε τον αλλοπρόσαλλο, ψυχολογικά ασταθή και με ένα σωρό καταγγελιών για υποθέσεις σεξουαλικής φύσης σε βάρος του, Ντόναλντ Τραμπ, που ίσως φέρει κάτι νέο στην βαλτωμένη ζωή της Ουάσινγκτον;

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις της Washington Post και του Bloomberg, δίνουν μικρό αλλά σαφές προβάδισμα περίπου 4% στην Χϊλαρι Κλίντον. Το πλεονέκτημα της ιδίας φαίνεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο στους εκλέκτορες. Οι ψηφοφόροι πιθανόν να προτιμήσουν τα σίγουρα νερά με την εκλογή Κλίντον παρά τα αχαρτογράφητα νερά με την εκλογή Τραμπ! Καταλυτικό ρόλο θα παίξει και η αθώωση ουσιαστικά της Κλίντον από την έρευνα το FBI, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 35 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Υπάρχουν βέβαια και δύο ακόμα υποψήφιοι ο Τζονσον με τους Λιμπερτέριαν και η Τζιλ Στάιν με τους Πράσινους, δύο επιλογές που ποτέ δεν πρόκειται να κερδίσουν αλλά ήδη πολλοί σκέφτονται να τους ψηφίσουν θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας προς τα δύο κόμμα εξουσίας για το χαμηλό επίπεδο των επιλογών!

Πάντως, όποιος και αν κερδίσει αύριο την 8η μέρα του Νοέμβρη, θα έχει μπροστά του ολόκληρο βουνό από προκλήσεις και προβλήματα σε ένα εξαιρετικά εύθραυστο διεθνές περιβάλλον. Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι δεν θα υπάρχουν μόνο νικητές...Υπάρχει και ένας μεγάλος Χαμένος! Η ίδια η ΑΜΕΡΙΚΗ, οι Αμερικανοί που έζησαν τον προεκλογικό εφιάλτη σε όλο του το μεγαλείο! Η Αμερική βγαίνει λαβωμένη από τις εκλογές ανεξαρτήτως νικητή, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ίσως ο βασιλιάς είναι γυμνός...και το θέαμα της γύμνιας του, αποκρουστικό.

Η τηλεόραση του Σίγμα μίλησε με επιφανείς εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας οι οποίοι έδωσαν την δική τους εικόνα για την μάχη Κλίντον Τραμπ.

Ο γνωστός επιχειρηματίας Σάββας Τσίβικος έκανε λόγο για μία πολύ περίεργη αναμέτρηση και μίλησε για αλλαγή που μπορεί να φέρει ο Τραμπ αν κερδίσει.

Το μέλος του Αμερικάνικου Οργανισμού Πολιτικών Συμβούλων Νίκος Αντωνιαδης έκανε την δική του πρόβλεψη λέγοντας ότι θα κερδίσει η Χϊλαρι Κλίντον καθώς είχε μία σταθερή παρουσία σε όλο αυτό το διάστημα. Ομοίως και από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της καμπάνιας της Βουλευτού Καρολιν Μαλόνι, η κα Λούλα Αλαφογιάννη χαρακτήρισε τρελό τον Τραμπ, δίνοντας την ψήφο της στη Κλίντον.

Το στέλεχος μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της ΝΥ, Νίκος Παφίτης τόνισε την σημασία των εκλογών, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν δυσκολίες για να κερδίσει ο Τραμο, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί στην απουσία αναφοράς στα Ελληνικά εθνικά θέματα και από τα δύο κόμματα.

Η Daisy Gallagher, GGW Chairman,Chief Strategist,Senior Advisor, ήταν σαφής ως προς την πρόβλεψη και προτίμηση της λέγοντας «Δεν έχω δει τίποτα παρόμοιο στο παρελθόν. Δεν υπάρχει ανάλογη προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ. Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει. Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι ανυπομονούν να τελειώσει.Έχουμε μία υπέροχη χώρα. Δυστυχώς ο Τραμπ έχει δώσει μία κακή εικόνα της χώρας. Υποστηρίζω την Χίλαρι Κλίντον, καθώς έχει τα προσόντα, έχει θέσεις για την οικογένεια και τα παιδιά μας. Είμαι και εγώ μετανάστρια, 14 μηνών ήρθα στην Αμερική , είμαι γυναίκα και πιστεύω στην κα Κλίντον.


Το Δημοκρατικό κόμμα έχει το προβάδισμα όμως πρέπει οι ψηφοφόροι να μην εφησυχάσουν και να πάνε να ψηφίσουν, είναι η πιο κρίσιμη αναμέτρηση στην ιστορία».

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Φίλιπ Κρίστοφερ μίλησε για προβάδισμα της Κλίντον κάνοντας αναφορά και στα εθνικά μας θέματα, λέγοντας ότι με την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος τουλάχιστον γνωρίζουμε που θα κινηθεί η εξωτερική πολιτική, κάτι που δεν γνωρίζουμε με τον Τραμπ. Ακόμα και αν χάσει όμως ο Τραμπ, ήδη κατάφερε να εισαγάγει στην πολιτική σκηνή της Ουάσινγκτον νέα ζητήματα προς συζήτηση και μελέτη τόνισε ο κ. Κρίστοφερ.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στην Χίλαρι Κλίντον όμως η αγωνία κορυφώνεται και πλέον όλα θα κριθούν στην κάλπη. Στις 4 τα ξημερώματα της ΤΤετάρτης κλείνουν οι κάλπες και περίπου δύο ώρες αργότερα θα γίνει γνωστός ο νέος ή νέα πρόεδρος των ΗΠΑ.

Keywords
εκλογες, ηπα, εκλογες 2012, εκλογες ηπα, ηπα, αμερικη, τελευταίες δημοσκοπήσεις, facebook, blogs, δημοσκοπηση, washington, bloomberg, fbi, αμερικη, τραπεζες, νέα, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, τελευταίες δημοσκοπήσεις, κομματα, νικητη, γυναικα, περιοδος, τηλεοραση, bloomberg, fbi, αγωνια, βγαινει, γινει, διαστημα, δυστυχως, δικη, δωσει, εγκληματα, υπαρχει, εκστρατεια, ερευνα, ευθραυστο, ζωη, ιδια, εικονα, οικο, κομμα, λογο, μικρο, ντετεκτιβ, ξημερωματα, οικογενεια, οξυμωρο, ουσιαστικα, παιδια, περιβαλλον, προβληματα, ρολο, σαββας, σαφης, σιγμα, σιγουρα, συζητηση, τμημα, ψυχολογικα, ωρες, ελληνικα, εθνικα θεματα, ηρθα, χωρα, λευκο, μεινει, μελετη, μπροστα, washington, σκηνη, σωρο, τρελο, ουασινγκτον, θεματα, θεσεις, υπεροχη, βουνο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα