Εκλογές Δήμου Αγλαντζιάς: Ο Κώστας Κόρτας στο SigmaLive

Προεκλογικός πυρετός στον Δήμο Αγλαντζιάς, καθώς εισέρχεται στη τελευταία εβδομάδα πριν την εκλογική αναμέτρηση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου.

Μετά την υπουργοποίηση του πρώην δήμαρχου Αγλαντζιάς Χαράλαμπου Πετρίδη σε Υπουργό Άμυνας, προέκυψαν έκτακτες εκλογές, με πέντε υποψήφιους να διεκδικούν την Δημαρχία.

Ο στηριζόμενος από το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ υποψήφιος Κώστας Κόρτας,

αναλύει στο SigmaLive το όραμα του για το Δήμο Αγλαντζιάς, ενώ μιλά και για τις προτεραιότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Επιπλέον σχολιάζει και τις αλλαγές που προωθούνται στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

 Ποιο είναι το σκεπτικό το οποίο σας οδήγησε να διεκδικήσετε την δημαρχία του Δήμου Αγλαντζιάς;

Η αγάπη μου για την Αγλαντζιά, όπου  γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω με την οικογένειά μου για όλη μου τη ζωή, οι εμπειρίες και οι γνώσεις που απέκτησα υπηρετώντας την για 5 χρόνια ως Δήμαρχος, 20 χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος, 5 χρόνια ως Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας και 5 χρόνια ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων και η ανάγκη να βάλουμε ξανά τον Δήμο μας σε πορεία ανάπτυξης, έργων και κοινωνικής αλληλεγγύης, με οδήγησαν στην απόφαση να θέσω υποψηφιότητα, μόλις προέκυψε η έκτακτη ανάγκη, χωρίς δεύτερη σκέψη. Και θεωρώ πρόσθετο προσόν μου, το γεγονός ότι – αν με τιμήσουν με την ψήφο τους οι Αγλαντζιώτες και οι Αγλαντζιώτισσες – θα διοικήσω τον Δήμο μας ευθύς αμέσως, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς πειραματισμούς, χωρίς περίοδο προσαρμογής. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και αυτό έχει μεγάλη σημασία. 

 Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής σας στον Δήμο Αγλαντζιάς;

Όπως ανέφερα, δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Γι’ αυτό και έχουμε διαμορφώσει συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε άμεσα. Κατ’ αρχάς, λόγω και της οικονομικής κρίσης του κορωνοιού, θα πρέπει εφαρμόσουμε φορολογικές ελαφρύνσεις για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις ευάλωτες ομάδες των δημοτών και τις επιχειρήσεις. Αυτό είναι το πρώτο άμεσο μέτρο για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Παράλληλα, θα προχωρήσουμε με καινοτόμα έργα, όπως η δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης των Δημοτών και η εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-Aglantzia), καθώς και με έργα υποδομής, όπως η συνολική ανάπλαση της παλιάς Αγλαντζιάς, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Πολεοδομία. Χωρίς βέβαια να ξεχνούμε τα επίσης αναγκαία έργα, όπως η βελτίωση του οδικού δικτύου, οι πεζοδρομοποιήσεις και η επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, η δημιουργία περιγραμμικού πάρκου και άλλα.

 Ποια πιστεύτε είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγλαντζιάς;

Το βασικό πρόβλημα είναι η στασιμότητα. Όλοι σημειώνουν ή παραδέχονται ότι επικρατεί στασιμότητα, με αποτέλεσμα να απουσιάζει αναπτυξιακός σχεδιασμός, υλοποίηση έργων, ή πρωτοβουλίες, για το παρόν και το μέλλον της Αγλαντζιάς. Όλοι χαίρονται ή μιλούν για τα έργα που σχεδιάστηκαν και ξεκίνησαν την πενταετία της δικής μου δημαρχίας (2012-2016) και μάλιστα στα χρόνια της πιο έντονης οικονομικής κρίσης, αλλά την ίδια ώρα διαπιστώνεται η αδράνεια και στασιμότητα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

 Πιστεύετε ότι μέχρι τις επόμενες τοπικές εκλογές που θα γίνουν το 2021 θα μπορέσετε με πραγματοποιήσετε ένα μεγάλο αριθμό από τις προεκλογικές σας εξαγγελίες;

Ασφαλώς. Είμαι αρκετά έμπειρος και καλός γνώστης των θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορώ να ξέρω τι είναι εφικτό και τι όχι. Και πρέπει να σημειώσω ότι, όλες μας οι προτάσεις στηρίζονται στον ρεαλισμό και στη δυνατότητα υλοποίησης. Άλλωστε, για τα έργα και τις επιτυχίες του αύριο, έχω ως εχέγγυο τα έργα και τις επιτυχίες της προηγούμενης θητείας μου, ως δήμαρχος της Αγλαντζιάς.

Πώς βλέπετε τον Δήμο στη μεγάλη εικόνα της αλλαγής της τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Αναγνωρίζουμε και συμφωνούμε ως προς την ανάγκη για μεταρρύθμισή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιμένουμε όμως πως, αυτή πρέπει να βελτιώνει την σημερινή κατάσταση και όχι να την δυσχεραίνει. Το θέμα δεν είναι αν ο Δήμος της Αγλαντζιάς θα πάψει να υπάρχει ως νομική οντότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά, το αν η Αγλαντζιά, ως περιοχή, με τη δική της ταυτότητα και τα δικά της πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά, θα συνεχίσει να αποτελεί το ομορφότερο αστικό κομμάτι για να ζει κανείς με την οικογένεια του, να σπουδάζει, ή να διατηρεί την επιχείρηση του. Το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη μετατροπή της Αγλαντζιάς σε φτωχό συγγενή. Η Αγλαντζιά μας, έχει τη γεωγραφική θέση, τη μορφολογία, τις υποδομές και το φυσικό περιβάλλον που την καθιστούν διαχρονικά την ομορφότερη περιοχή της ευρύτερης αστικής Λευκωσίας.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές Δήμου Αγλαντζιάς, Κώστας Κόρτας, SigmaLive,ekloges dimou aglantzias, kostas kortas, SigmaLive