Έκλεισε η υπόθεση του θανάτου της αστυνομικού Γιάννας Νικολάου

Οριστικά στο συρτάρι μπήκε η υπόθεση του θανάτου της 31χρονης αστυνομικού Γιάννας Νικολάου στις 15 Ιουνίου 2012, η οποία έφερε στον κόσμο παιδί με καισαρική τομή σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Πάφο αλλά δεν πρόλαβε καν να το δει καθώς απεβίωσε λίγο αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, αναφέρει δημοσίευμα του «Πολίτη».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, για την υπόθεση είχε διεξαχθεί θανατική ανάκριση, με τη δικαστή να κρίνει ότι «πιθανόν στον θάνατο της Γιάννας να συνέβαλαν ενέργειες, πράξεις ή παραλείψεις

τρίτου ή τρίτων προσώπων».

Έτσι, σύμφωνα με τον «Π», είχε δώσει διαταγή το πόρισμά της να διαβιβαστεί στον γενικό εισαγγελέα, προκειμένου αυτός να αποφαινόταν εάν η υπόθεση έχρηζε ποινικής διερεύνησης στο πλαίσιο των προνοιών που διέπουν το αδίκημα της ιατρικής αμέλειας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο γενικός εισαγγελέας έκρινε ότι η υπόθεση δεν χρήζει διερεύνησης, επειδή, βάσει του μαρτυρικού υλικού, δεν θα μπορούσαν να στοιχειοθετούν ούτε το αδίκημα και ούτε κατ’ επέκταση ενδεχόμενες διώξεις.

Σύμφωνα με την Σόφη Ορφανίδου, η οποία υπογράφει το δημοσίευμα, αναδείχθηκε μέσα από τις μαρτυρίες που ακούστηκαν κατά τη θανατική ανάκριση, η Γιάννα, όπως και η αδελφή της, έφερε τη γενετική ασθένεια νευροϊνωμάτωση που είναι κληρονομική και προέβαινε κατά διαστήματα σε εξετάσεις στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής (ΙΝΓΚ). Κατά τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της η 31χρονη άρχισε να παραπονιέται για πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης και αφού ενημέρωσε σχετικά τον γυναικολόγο της, αυτός πραγματοποίησε υπέρηχο, χωρίς όμως να εντοπίσει κάποιο πρόβλημα. Την ίδια στιγμή την παρέπεμψε στο ΙΝΓΚ καθώς ήταν ενήμερος για την ασθένειά της, με τον ίδιο να την προειδοποιεί ότι ενδεχομένως να χρειαζόταν να γεννήσει με καισαρική τομή αφού η ασθένεια μπορεί να αύξανε τα νευροϊνώματα ή την αρτηριακή πίεση και ως εκ τούτου πιθανόν να υπήρχε δυσκολία για φυσιολογικό τοκετό. Στο ΙΝΓΚ, επίσης, δεν διαγνώστηκε κάποιο πρόβλημα, εκτός από κάτι δερματολογικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα