Εκκωφαντική σιωπή μετά την κραυγαλέα απόδοση ευθυνών

Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα βρίσκεται από το πρωί της 10ης Ιανουαρίου το πολυαναμενόμενο πόρισμα της τριμελούς ομάδας ποινικών ανακριτών, η οποία συστάθηκε με σκοπό τη διερεύνηση ενδεχόμενων ευθυνών στην Αστυνομία, τόσο σε σχέση με το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας τον περασμένο Ιούνιο όσο και για το όλο παρασκήνιο που προηγήθηκε του τετραπλού φονικού.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το πόρισμα αυτούσιο δεν αναμένεται να δοθεί προς τα έξω, παρά μόνο τα συμπεράσματα που προκύπτουν απ

αυτό, σε κατοπινό στάδιο, όταν και εφόσον ο Γενικός Εισαγγελέας μελετήσει τα ευρήματά του.

Δείτε εδώ: Χαρτί και καλαμάρι τα ήξεραν για φονικό – Κάποιοι κώφευαν

Όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, οι ανακριτές εντοπίζουν αδράνεια και αμέλεια στα υψηλά στρώματα του Σώματος. Υπενθυμίζεται πως την άποψη ότι πρέπει να αποδοθούν εκεί και όπου πρέπει ευθύνες, την είχε εκφράσει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχετικά με τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, όπως και σε κάθε παρόμοια περίπτωση, έτσι και τώρα, το πόρισμα θα μελετηθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα και θα αποδώσει εκεί που υπάρχουν ποινικές ευθύνες, αφού υπάρχει επαρκές μαρτυρικό υλικό. Το σκέλος της πειθαρχικής απόδοσης ευθυνών ανήκει στον Αρχηγό Αστυνομίας.

Δείτε σχετικά: Το πόρισμα των 84 σελίδων και των 330 καταθέσεων..

Keywords
Τυχαία Θέματα