Έκκληση Τζόνσον από Βρυξέλλες για υπερψήφιση της συμφωνίας

Η συμφωνία που επετεύχθη όχι μόνο είναι λογική και δίκαιη αλλά εξασφαλίζει ότι δε θα χρειαστεί νέα παράταση, τόνισε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις που πραγματοποίησε από κοινού με τον Πρωθυπουργό του ΗΒ Μπόρις Τζόνσον στην έδρα της Κομισιόν.

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ επεσήμανε εκ νέου ότι το βασικότερο σημείο της συμφωνίας είναι η βεβαιότητα που φέρνει για τους πολίτες και η προστασία της ειρηνευτικής συμφωνίας για τη Β.Ιρλανδία.

Ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά την επικύρωση, "ξεκινάμε την 1η Νοεμβρίου

τις συζητήσεις μας για τη μελλοντική σχέση". Σημείωσε ότι θα εξηγήσει τη συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και εναπόκειται πλέον στα κοινοβούλια (σε ΕΕ και ΗΒ) η έγκρισή της.

Από την πλευρά του ο Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Μισέλ Μπαρνιέ και τη διαπραγματευτική ομάδα της ΕΕ και συμφώνησε ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και για τους δύο και η συμφωνία δίκαιη και λογική. Υπερτόνισε δε τη μνεία Γιούνκερ στην προστασία της ειρήνης.

Ο ίδιος τόνισε ότι η συμφωνία "σημαίνει ότι μπορούμε να φέρουμε ένα πραγματικό brexit", πως "το ΗΒ φεύγει ολόκληρο την 1η Νοεμβρίου και η Β.Ιρλανδία μπορεί να μετάσχει στις εμπορικές μας συμφωνίες". Δήλωσε ακόμα ότι "εμείς μπορούμε στο μέλλον να παίρνουμε τις αποφάσεις μας στο ΗΒ" και έκανε έκκληση στους βουλευτές του να υπερψηφίσουν το σχέδιο και να φέρουν εις πέρας το Brexit .

"Τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε το brexit πραγματικότητα και να συμφωνήσουμε τη μελλοντικής μας σχέση", κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον.

Keywords
Τυχαία Θέματα