Έκκληση Τ/κ σε Αναστασιάδη και Χριστοδουλίδη για τη θεραπεία της Asya

Επιστολές προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη απέστειλε ο  ο γγ της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων. Στις επιστολές ζητείται όπως η Κυπριακή Δημοκρατία καλύψει τα έξοδα της θεραπείας της μικρής Asya. 

Όπως αναφέρεται στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αβρούπα», μέσα από τις επιστολές ο Σενέρ Ελτζίλ ζητεί από την Κυπριακή Δημοκρατία να αναλάβει την θεραπεία της μικρής Asya που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA), όπως και ο μικρός Αντώνης.

Μάλιστα στο πρωτοσέλιδο της σελίδας δημοσιεύεται φωτογραφία του μικρού Αντώνη, των γονιών του και του Προέδρου Αναστασιάδη.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: «Ξανάκουσα τη λέξη μαμά που στερήθηκα για 2 χρόνια…»

Πάντως με τη γνωστοποίηση των επιστολών αντιδράσεις υπήρξαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τ/κ να αναφέρουν: «να την αφήσουμε να πεθάνει;».

Πριν 1 εβδομάδα, ο Σενερ Ελτζίλ ζήτησε βοήθεια από το γραφείο σας για τη θεραπεία #SMA της όμορφης Ασίας κ περιμένει ακόμα απάντηση. Ναι @AnastasiadesCY μου 1 ακόμη αίτημα βοήθειας από Τ/Κυπρίους. Υπάρχει θεραπεία αλλά όχι λεφτα. Τι; Να την αφήσουμε να πεθάνει; #CYPRUS pic.twitter.com/AoNT2guUV7

— Hulusi Κilim (@ulysseklm) September 17, 2021

Υπενθυμίζεται πως, η ιστορία της μικρής βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και αρκετό καιρό και πολλές επαγγελματικές ομάδες, αλλά και εθελοντές συγκεντρώνουν με διάφορους τρόπους χρήματα, ώστε το βρέφος να μεταβεί από τα κατεχόμενα στην Τουρκία για θεραπεία.

Σε μια από τις διαδηλώσεις έξω από το λεγόμενο υπουργείο υγείας των κατεχομένων σημειώθηκε ένταση μεταξύ της «αστυνομίας» και των διαδηλωτών με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένα άτομο.

Διαβάστε επίσης: Μία σύλληψη σε εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ άρρωστου μωρού στα κατεχόμενα

Keywords
Τυχαία Θέματα