Έκκληση Ουκρανίας σε Ρωσία για τις ανθρωπιστικές προμήθειες στη Μαριούπολη

H Ουκρανία κάλεσε τη Ρωσία να επιτρέψει να φθάσουν στη Μαριούπολη ανθρωπιστικές προμήθειες και να αφήσει αμάχους να εγκαταλείψουν την πολιορκημένη πόλη, η οποία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει καταστραφεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Αξιωματούχοι στη Μαριούπολη είπαν ότι η πόλη, η οποία αριθμούσε 400 χιλιάδες κατοίκους πριν τον πόλεμο, αυτή τη στιγμή δεν έχει τρόφιμα, φάρμακα, ηλεκτρικό

ρεύμα και πόσιμο νερό.

Σε βιντεογραφημένο μήνυμά του, που προβλήθηκε στη Βουλή της Ιταλίας, ο κ. Ζελένσκι είπε ότι δεν έχει απομείνει τίποτα στη Μαριούπολη.

Ενώ μιλούσε, οι ρωσικές δυνάμεις έριξαν δύο τεράστιες βόμβες πάνω στη Μαριούπολη αλλά δεν υπήρχαν λεπτομέρειες για θύματα ή ζημιές ενώ το πρακτορείο Ρόιτερς δεν μπορούσε να διασταυρώσει τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με το Δήμο της πόλης, οι κατακτητές δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την πόλη, απλώς θέλουν να την ισοπεδώσουν

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους και κατηγορεί την Ουκρανία ότι επανειλημμένα έχει αποτύχει στη δημιουργία ασφαλούς διέλευσης για τους πολίτες. Επίσης, η Ουκρανία αψήφησε τελεσίγραφο για την παράδοση της πόλης μέχρι χθες τα ξημερώματα ως προϋπόθεση για τις ρωσικές δυνάμεις οι πολίτες να φύγουν με ασφάλεια.

"Απαιτούμε το άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου για πολίτες", δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ιρίνα Βερετσούκ στην ουκρανική τηλεόραση την Τρίτη.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται στις προσπάθειες εκκένωσης της πόλης αλλά οι ρωσικές δυνάμεις εμποδίζουν τη διέλευση ανθρωπιστικών προμηθειών στους αμάχους που παραμένουν στην πόλη.

Διαβάστε ακόμη: Κίεβο: Τουλάχιστον ένας νεκρός σε επίθεση με drone σε επιστημονικό ινστιτούτο

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα