Εκκένωση κεντρικού Βερολίνου λόγω βόμβας Β’ΠΠ

Η Αστυνομία εκκένωσε μια περιοχή στην καρδιά του Βερολίνου την Παρασκευή, στην οποία βρίσκεται και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός, το Υπουργείο Οικονομίας και μεγάλο μουσείο, καθώς οι ειδικοί πυροτεχνουργοί ετοιμάζονταν για εξουδετέρωση μιας βόμβας του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn

ανακοίνωσε ότι αναμένει τα πιο μακρινά δρομολόγια της από και προς τον κεντρικό σταθμό να ανασταλούν μεταξύ 10:00 και 14:00 τοπική ώρα (11:00 και 13:00 ώρα Κύπρου). Τα τρένα θα σταθμεύουν σε άλλους σταθμούς του Βερολίνου, αναφέρθηκε από την εταιρεία.

Οι υπηρεσίες λεωφορείων, τραμ και τα τοπικά δρομολόγια τρένων επηρεάστηκαν επίσης και ο δρόμος όπου η βρετανική βόμβα 500 κιλών εντοπίστηκε αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών έχει αποκλειστεί.

Η Αστυνομία άρχισε να εκκενώνει όλα τα κτίρια που βρίσκονται 800 μέτρα από τη βόμβα στις 09:00, τοπική ώρα (10:00 ώρα Κύπρου).

Πάνω από επτά δεκαετίες από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία ακόμη βρίσκει βόμβες πάνω από 2.000 τόνων και πυρομαχικά κάθε χρόνο.

Πέρσι εκκενώθηκαν κατοικίες από 60.000 ανθρώπους στη Φρανκφούρτη, όταν βρέθηκε και πάλι μια τεράστια βόμβα της βρετανικής αεροπορίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα