Εκδόθηκε το πρώτο διάταγμα για σκύλο από κυπριακό δικαστήριο

Το πρώτο ίσως διάταγμα για κατακράτηση σκύλου, ώστε να διασφαλιστεί η ευημερία του, εξέδωσε στις αρχές του μήνα το δικαστήριο στη Λεμεσό, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, η οποία εντόπισε το σκυλί υποσιτισμένο και εγκαταλελειμμένο από τον ιδιοκτήτη του.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, αστυνομικοί επισκέφθηκαν, μετά από καταγγελία, το χώρο όπου βρισκόταν το σκυλί, ράτσας American Staffordshire Terrier, το οποίο διαπιστώθηκε πως ζούσε σε άθλιες συνθήκες και παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης.

Ακολούθησαν

δικαστικές διαδικασίες, με την Αστυνομία να καταφεύγει σε μονομερή (ex parte) αίτηση για έκδοση προσωρινού διατάγματος κατακράτησης του τετράποδου, όπως ακριβώς συμβαίνει σε υποθέσεις που εμπλέκονται παιδιά.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα των αστυνομικών αρχών και το σκυλί μεταφέρθηκε σε κτηνιατρικό λειτουργό για να τύχει της ανάλογης φροντίδας, ενώ παράλληλα η Αστυνομία διερευνά υπόθεση εναντίον του ιδιοκτήτη του, ο οποίος φέρεται να διεκδικεί το σκύλο του πίσω, προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα