Καδής: Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια αλληλέγγυα κοινωνία

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια αλληλέγγυα κοινωνία, με διακριτούς τους ρόλους της κάθε γενιάς, αφού η κάθε γενιά καταθέτει τη δική της συνεισφορά στα κοινωνικά δρώμενα και το γεγονός αυτό πρέπει να αναγνωρίζεται και να εκτιμάται, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, με θέμα: «Ευρωπαϊκή Ημέρα Διαγενεακής Αλληλεγγύης» που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Frederick.

«Οι εμπειρίες, οι συμβουλές και τα βιώματα των μεγαλύτερων ανθρώπων κρύβουν πολλά διδάγματα για τους νεότερους. Από την άλλη, η νέα

γενιά με τη ζωντάνια, τον αυθορμητισμό και τις καινοτόμες ιδέες αποτελεί την ελπίδα, την αισιοδοξία και την καλύτερη επένδυση για το μέλλον», ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ.

Όπως είπε, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Frederick, σε συνεργασία με τη Βουλή των Γερόντων και την Παιδοβουλή Κύπρου, με θέμα: «Διαγενεακές σχέσεις στην Κύπρο- από το χάσμα στην αλληλεγγύη».

«Σκοπός της προσπάθειας αποτέλεσε η καταγραφή των απόψεων, των προβληματισμών και των αντιλήψεων των δύο αυτών οργάνων, με στόχο να αναδειχθούν οι προοπτικές για την μεταξύ τους εποικοδομητική συνεργασία», σημείωσε.

Όπως είπε, είναι κοινή παραδοχή ότι τα χαρακτηριστικά που διέπουν τη σύγχρονη εποχή με κύριο γνώρισμα τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, τον καταναλωτισμό, τη διαφορετική νοοτροπία γύρω από τις στάσεις και τις αξίες της ζωής, επηρεάζουν την επικοινωνία, δημιουργώντας πολλές φορές συγκρούσεις ανάμεσα στη γενιά των ενηλίκων και των εφήβων, γεγονός που οδηγεί στο χάσμα και στην αποξένωση.

Ωστόσο, πρόσθεσε είναι ιδιαίτερα σημαντικό μεγαλύτεροι και νεότεροι να χτίσουν μεταξύ τους σχέσεις εμπιστοσύνης, βασισμένες στην αλήθεια, στο σεβασμό, στην ανοχή και την αποδοχή αλλά και στην αλληλοκατανόηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα