Εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες και τον καρκίνο συντονίζει η Κυριακίδου

Διαδικτυακή εκδήλωση με αντικείμενο την αντιμετώπιση του καρκίνου και ειδικότερα την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ασθενείς με καρκίνο, και με ομιλητές γυναίκες που θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους αλλά και την δημοσιογράφο του CNN Κριστιάν Αμανπούρ, διοργανώνει την Τρίτη η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για Καταπολέμηση του Καρκίνου και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου.


Όπως σημείωσε σε σχετική δήλωση η κ. Κυριακίδου,

οι τύποι καρκίνου που πλήττουν κυρίως γυναίκες «παρουσιάζουν ιδιαίτερες προκλήσεις όσον αφορά την παγκόσμια ισότητα στον τομέα της υγείας».

Η εκδήλωση με τίτλο «Εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης για όλες: Γυναίκες και καρκίνος — Ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου», αποτελεί την πρώτη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων που θα διοργανώνονται κάθε χρόνο, και έχει ως στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των γυναικών σχετικά με τον καρκίνο και να ανακοινώσει τις τελευταίες δράσεις στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στην ιστοσελίδα https://ec.europa.eu/health/events/hybrid-event-ensuring-equal-access-all-cancer-women-europes-beating-cancer-plan_el από τις 15:30 μέχρι τις 17:15 ώρα Κύπρου.

Παράλληλα, γυναίκες που έχουν νοσήσει θα μιλήσουν για την προσωπική τους εμπειρία, ενώ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με ειδικούς για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε προληπτικά μέτρα, έγκαιρη ανίχνευση, θεραπείες και φροντίδα για όλους, καθώς και πληροφορίες για τις πολιτικές απαντήσεις για την αντιμετώπιση μελλοντικών αναγκών.

Μεταξύ των ομιλητών θα βρίσκεται η δημοσιογράφος του CNN Κριστιάν Αμανπούρ, ενώ παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν και η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Όταν, πριν από ένα χρόνο, εγκαινιάσαμε το σχέδιο ‘Η Ευρώπη κατά του καρκίνου’, δεσμευθήκαμε να διαθέσουμε σημαντικούς πόρους για την αντιμετώπιση των ανησυχητικών ανισοτήτων που εντοπίζονται όσον αφορά την πρόσβαση στην πρόληψη, τη θεραπεία και την περίθαλψη σε ολόκληρη την ΕΕ» ανέφερε σχετικά η κ. Κυριακίδου σε δήλωση ενόψει της εκδήλωσης.

«Μόνο το 2020, περισσότερες από 550.000 γυναίκες πέθαναν από καρκίνο και πάνω από 1,2 εκατομμύρια γυναίκες διαγνώστηκαν με καρκίνο στην ΕΕ. Οι καρκίνοι που πλήττουν κυρίως τις γυναίκες παρουσιάζουν ιδιαίτερες προκλήσεις όσον αφορά την παγκόσμια ισότητα στον τομέα της υγείας» σημείωσε η Επίτροπος.

«Με το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι πάντες θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στην περίθαλψη, ανεξάρτητα από το φύλο και τον τόπο διαμονής τους» τόνισε η Επίτροπος Κυριακίδου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκδήλωση, Κυριακίδου,ekdilosi, kyriakidou