Εκδίκηση και αγκαλιά με τα playoffs η Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε εκδικήθηκε την Ζάλγκιρις για το -37 του α' γύρου, κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση στην Κωνσταντινούπολη (84-61) και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στα playoffs της EuroLeague.

Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου 2020, η Ζάλγκιρις ταπείνωσε την Φενέρμπαχτσε (99-62) και έδειξε να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της. Τρεις μήνες αργότερα, η τουρκική ομάδα πήρε την εκδίκησή της, συνέτριψε τους παίκτες του Μάρτιν Σίλερ (84-61) και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα playoffs.

Όσο

για την Ζάλγκιρις; Τουλάχιστον είδε την Μπασκόνια να κερδίζει την Ζενίτ και διατήρησε την απόσταση μίας νίκης που την χωρίζει από την όγδοη θέση.

Μετά από ένα κακό πρώτο τρίλεπτο (ξεκίνησε με 1/5 σουτ), η Φενέρμπαχτσε βρήκε ρυθμό και με τον Νάντ Ντε Κολό να σκοράρει με συνέπεια από την περιφέρεια, πήρε διψήφιο προβάδισμα (28-18). Οι παίκτες του Μάρτιν Σίλερ αντέδρασαν, πίεσαν περισσότερο στην άμυνα και με τους ψηλούς να κάνουν εξαιρετική δουλειά μέσα από τη ρακέτα, κατάφεραν να μαζέψουν κάπως τη διαφορά (32-26 στο 16'). Πλην όμως, όσα ακολούθησαν μέχρι την ανάπαυλα έφεραν την Φενέρμπαχτσε απόλυτη θέση ισχύος. Βλέπετε, η Ζάλγκιρις έκλεισε το πρώτο μέρος με 0/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 2 λάθη, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει και να φτάσει μέχρι το +19 (45-26).

Στο δεύτερο μέρος, τίποτα δεν άλλαξε επί της ουσίας. Ο Μάρτιν Σίλερ προτίμησε να προστατεύσει τον Ζοφρί Λοβέρν (προερχόταν από τραυματισμό), ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν άστοχος από την περιφέρεια (1/6 τρίποντα) και κάπως έτσι, η Ζάλγκιρις δεν είχε τις λύσεις για να διεκδικήσει την ανατροπή. Η Φενέρμπαχτσε έπαιξε όσο χρειαζόταν για να διατηρεί την διαφορά κοντά στο +20, με τον Γιαν Βέσελι να καθαρίζει τα πάντα κοντά στο καλάθι και τον Νάντο Ντε Κολό να κάνει όλη την δουλειά από την περιφέρεια.

Διαιτητές: Πέρεζ - Γιόβτσιτς - Μάικιτς.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 45-26, 66-46, 84-61.

Πηγή sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα